Výhrou v úvodním kole se Cheb A ujal vedení v první lize

31.08.2017 21:27

Áčko Chebu vstoupilo do první ligy vítězstvím po vzoru Chebu B. Ačkoli nebylo favoritem, zvítězilo s příjemným náskokem.

 

   Svůj vstup do nového soutěžního ročníku má za sebou již i TJ MG Cheb A. Úvodní kolo 1.ligy se odehrálo na Bohemia Tour v Plzni. Favoritem tohoto kola byl Rakovník B, který měl v sestavě 4 hráče z extraligy a zároveň i dva medailisty z reprezentačního družstva seniorů.

   Cheb nastoupil v sestavě Honza Tvrdý, Jana Nečekalová, Marek Nečekal, Eva Kadlecová, Honza Kadlec a náhradníkem byl Milan Kruliš. Hned úvodní kolo se Chebu vydařilo a ujal se vedení o dva údery právě před Rakovníkem a náskok na třetí příčku činil 7 úderů. Toto byla doslova vynikající výchozí pozice.

   Ve druhém kole se Cheb pohoršil o tři údery oproti úvodnímu kolu a naopak Rakovník předvedl zlepšní o 3. Na čele průběžného pořadí tak došlo k výměně pořadí, ale náskok před třetím Tempem se o jeden úder upevnil na hodnotu 8 úderů. 

   Třetí kolo bylo v podání Chebu tím nejlepším, které v Plzni předvedl a zahrál 116. Průběžně vedoucí Rakovník naopak zahrál svůj nejslabší okruh se 134 údery a rošáda na vedoucí příčce se opakovala. Tentokrát však Cheb získal velmi slibný náskok před závěrečným kolem  - 16 úderů na Rakovník a 21 na Tempo. To už bylo téměř jisté, že Cheb si domů z úvodního turnaje odveze příjemné ligové body.

   Konkrétní bodová hodnota se upřesnila až po závěrečném 4. okruhu. Náskok Chebu se ukázal jako dostatečný a po silném finiši soupeřů z Rakovníka z něj stále ještě zbylo 8 úderů, což znamenalo vítězství v úvodním kole. Výsledek trochu překvapivý, ale po odvedeném týmovém výkonu naprosto zasloužený. Svými výbornými výkony družstvo táhli Honza Kadlec a Marek Nečekal. 

   Honza Kadlec vyhrál svoji juniorskou kategorii, Marek Nečekal byl druhý mezi muži, Eva Kadlecová byla nejlepší mezi seniorkami, Janě Nečekalové patřilo třetí místo.  Připočteme-li ještě i úspěšný výsledek seniorského družstva, které obsadilo dělené 3. místo, je výsledková bilance z Plzně doslova vynikající a "bodová těžba" doslova ideální. Další prvoligové kolo se odehraje 1. října v Praze v Radotíně.

                                                                                                                                                                                                                     H   W

 

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz