Zlaté akcie Chebu A ztratily na OAZE svoji hodnotu

13.05.2018 22:01

Pátým místem na OAZE jsme přišli o vedení v soutěži. Černá neděle z loňského května se zopakovala. Na vedoucí tým ztrácíme 1,5 bodu.

 

 

   Na hřiště pražské OAZY nemáme z loňska příliš dobré vzpomínky. V minulé sezoně jsme tam přišli o vedoucí příčku a ztracené body nás nakonec stály medaili. Také letos jsme do turnaje vstupovali jako vedoucí tým první ligy. Letní počasí a kvalitní tréninkové výsledky nám dávaly potřebné sebevědomí na kvalitní výsledek a bodový nákup. Naši pronásledovatelé z Františkových Lázní měli od turnaje rovněž velké očekávání a zapomenout jsme nesměli ani na pražské duo, týmy Tempa a Radotína, které si bylo dobře vědomi své síly na pražské půdě. 

   Do nedělní ligové bitvy jsme nastoupili v této sestavě: Honza Tvrdý, Honza Wolf, Eva Kadlecová, Marek Nečekal a Honza Kadlec. Do role náhradníka se nominoval úspěšnými tréninkovými výsledky Eda Fikar, pro kterého to byla premiéra v dresu A týmu. Úvodní kolo jsme absolvovali s rozpačitým dojmem. Na výsledky Máry a Honzy Kadlece jsme nedokázali navázat a dělili jsme se o 4. - 5. místo právě s Františkovými Lázněmi a ztráta na druhou příčku činila 3 údery. Vedení se přesvědčivě ujal Radotín, který nasadil vysokou laťku a vedl o 14 úderů. 

   Ve druhém kole nám hlavní soupeř z Františkových Lázní utekl o 5 úderů a náš tým se propadl až na dno tabulky. To už jsme cítili, že turnaj na OAZE bude pro Cheb opět velké trápení. Vedoucí Radotín měl solidní náskok a za ním se ostatní týmy rovnaly s minimálními rozestupy. Cheb tahal za krátký provaz především zásluhou toho, že kromě Máry a Honzy Kadlece zbytek týmu podával výsledky pod hranicemi svých možností. Velké trápení prožíval Honza Wolf, který turnaj doslova protrpěl. Kýžené střídání však nenastalo , Eda na tom nebyl o nic lépe. 

   Třetí kolo bylo naše nejlepší a ukrojili jsem všem soupeřům, Františkovým Lázním jsme se přiblížili na pouhé dva údery. Tři zelené a zejména jedna modrá prostě musely psát. Závěrečné kolo tak tedy mohlo nabídnout ještě velké drama, ve hře bylo stále mnoho. Vedoucí Radotín byl téměř jasným vítězem tohoto ligového kola, ale všechny zbývající týmy měly stále o co hrát. 

   Závěrečný čtvrtý okruh se však nepodobal tomu, co by se mělo nazývat finišem. Nejen že jsme nezopakovali útok z kola třetího, ale v tomto jsme porazili pouze Rakovník. Tím pádem jsme lepší než 5. místo získat nemohli. Vítězství si suverénně pohlídal Radotín, který na druhé Tempo získal 25 úderů.. O bronzovou příčku se dělily Františkovy Lázně s Plzní, Cheb zůstal s odstupem dalších 7 úderů na 5. místě. 

   Tímto jsme ztratili naše průběžné vedení a do trháku se dostaly Františkovy Lázně. s náskokem 1,5 bodu před Chebem A. Na třetí místo se posunul Radotín, před kterým máme náskok 2,5 bodu. Nejblíže k záchraně má Tempo a před závěrečným turnajem základní části mají nelichotivé postavení Rakovník a Plzeň. Pódiová útěcha se uskutečnila alespoň zásluhou našeho mládí. Honza Kadlec byl vítěz kategorie juniorů, Jolana Nečekalová byla třetí mezi žákyněmi. 

                                                                                                                                                                                                     H   W

*****************************************************************************************************************************

Výhrou v Chomutově se Béčko Chebu dotáhlo na vedoucí Rakovník

Telegraficky 2. liga : 

   Druhá liga se v Chomutově dočkala příjemného překvapení zásluhou naší rezervy. Béčko Chebu v sestavě Tomáš Bureš, Václav Placr a František Nečekal mladší dokázalo zvítězit , když výhru urvalo v závěrečném kole o pouhé dva údery nad Františkovými Lázněmi B. Lídr soutěže Rakovník C obsadil až třetí příčku před Chebem C. Zásluhou tohoto úspěchu se Béčko bodově dotáhlo na Rakovník, který nyní vede jen díky lepšímu počtu úderů. Druholigová soutěž tak pozná svého vítěze až na závěrečném Openu v Plzni a Cheb B je stále ve hře !!!

                                                                                                                                                                                                         H  W

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz