Béčko TJ MG Cheb premiérově ovládlo oddílové derby, když pokořilo své kolegy z Áčka

11.05.2016 22:06

V Chomutově byly k vidění věci..! Béčko poprvé zvítězilo nejen v tomto ročníku, ale i ve vzájemném oddílovém derby v ligové soutěži. Bodový rozestup v průběžné tabulce je minulostí, soutěž dostala nový náboj a v hře o celkové prvenství jsou oba týmy.

Po extraligové i prvoligové soutěži zahájila jarní část také druhá liga, ve které mají chebští dva zástupce. Opět tak mohlo dojít na další pokračování druholigového derby v TJ MG Cheb. Připomeneme jen, že Áčko oba předchozí souboje vyhrálo na hlavu a ve vítězném tažení na cestě do 1. ligy hodlalo pokračovat. Na programu nyní byly dva turnaje v Chomutově, přičemž ligový byl až ten nedělní. Oproti předchozím ročníkům se turnaje v Chomutově obešly bez tradičního společníka - deště a naopak počasí minigolfistům přálo. Od pátku do neděle bylo teplé slunečné počasí. V samotných turnajích hráče doprovázel  chvílemi nepříjemný vítr, nicméně počasí bylo téměř ideální. 

Sobotní Open byl neligový a zároveň byl především ostrým tréninkem na nedělní ligový souboj. Výsledkově jsme mohli být spokojeni, řada našich hráčů obsadila podiová umístění, herně však byly patrné značné osobní rezervy. Nicméně do ligové neděle vstoupili Chebáci odhodlaně. A tým nastoupil v sestavě Honza Wolf, Václav Placr, Ondra Kocum a Eva Kadlecová. Béčko sestavilo družstvo ve složení Jana Nečekalová, Milan Kruliš, František Nečekal starší a Jiří Broumský. Náhradníkem byl Karel Soustružník.

Úvodní kolo přineslo velké překvapení. Jak je již v tomto ročníku tradicí, na čele se usadilo chebské družstvo. Bylo to však tentokrát družstvo Béčka Chebu, které předvedlo nejlepší výkon ze všech týmů. Áčko úvodní kolo vůbec nezvládlo a usadilo se až na třetí pozici, neboť se mezi obě chebská družstva vklínil tým domácího Chomutova. Když se scénář prvního kola opakoval i v tom následujícím, začínalo být pomalu jasné, že dojde k velikému překvapení. O vítězství chebského družstva nebylo pochyb, pro triumf si však kráčeli hráči chebského Béčka. Áčkaři se silně trápili a pomalu ale jistě začali ztrácet úzký kotakt i s druhým Chomutovem. Nic nezměnilo ani třetí kolo a před posledním okruhem bylo jasné, že Áčko Chebu je v těžkém útlumu a na kontaktní dotažení dnes zkrátka nemá. Kalich hořkosti si hráči museli vypít až do dna a i závěrečný čtvrtý okruh byl ve znamení trápení a herního nezdaru. Zatímco Béčko Chebu si dokráčelo k suverénnímu a premiérovému vítězství v tomto ročníku, Áčko bylo nakonec rádo, že tým Jesenice nehrál v kompletním složení a tím pádem je předstihnout nemohl. Ligový překvapivý výsledek byl tedy dokonán a pro Cheb to znamenalo smíšené pocity. Na jedné straně úspěch, na druhé trpké rozčarování. 

V průběžné druholigové tabulce se na pořadí nezměnilo nic, jen se odstup obou týmů Chebu stenčil na minimum jednoho bodu, tedy na nejtěsnější kontakt.  Hned tento víkend pokračuje druholigový  souboj na betonu v Rakovníku. Bodové zisky z Chomutova vrátily do bojů o první příčku chebské Béčko a dalo by se říct, že derby tak dostane zcela jiný a prestižní náboj. Případný další výsledkový kolaps si Áčko již dovolit nemůže a ve zbývajících turnajích je odhodláno svoji pozici v soutěži potvrdit.

 

výsledky druhé ligy  3. kola v Chomutově 

pořadí tým údery body
1. TJ MG Cheb B 462 5
2. Chomutov 488 3
3. TJ MG Cheb A 509 2
4. Varieté Jesenice 883 1

 

Tabulka druhé ligy po 3. kole 

pořadí tým údery body
1. TJ MG Cheb A 1293 12
2. TJ MG Cheb B 1346 11
3. Chomutov 1402 6
4. Varieté Jesenice 1871 4

 


V individuálních soutěžích se na podium v Chomutově dostala i početná řada chebských hráčů. V sobotním turnaji to byli  Ondra Kocum ( 2. muži), Eva Kadlecová (3. ženy), Jana Nečekalová (2. seniorky) a Honza Wolf (1. senioři). Nedělní podium obstarali tito hráči: Milan Kruliš (3. senioři 2), Jiří Broumský (3. senioři), Kateřina Jankovičová (2. ženy), Jana Nečeklová ( 1. seniorky).

HW

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz