Betonový král Jan Kadlec hodil rukavici všem juniorům světa

28.05.2018 19:11

Ve dnech 19. - 20. 5. 2018 proběhl v chebském minigolfovém areálu turnaj U23 - Nations Cup 2018 (Pohár národů), na který se sjeli junioři do 23 let ze Švédska, Finska, Německa, Rakouska, Švýcarska a reprezentace České republiky.

Celý turnaj je považován jako takový větší trénink před mistrovstvím světa, které se v chebském minigolfovém areálu bude hrát v srpnu. Hráči začali trénovat už od čtvrtka, aby zmapovali obě minigolfová hřiště, tj. miniaturgolf i minigolf (beton). Některé výpravy (jako třeba německá) přijeli dokonce již v pondělí. Protože měli dostatek klidu a prostoru na trénink, projevilo se to v umístění na stupních vítězů. Samotný turnaj jako takový je dvoudenní týmová soutěž, kdy se každý den musí odehrát 3 dvoukola na obou površích. Sobotní počasí nám vcelku přálo až do odpoledních hodin. Poté se přihnala bouřka s deštěm a turnaj musel být přerušen v polovině posledního dvoukola, které se pak dohrávalo v neděli. Kvůli tomu se zkrátila základní povinná část pro všechny týmy a hráče. V turnaji už tak pokračovali jen týmy, které se umístily do osmého místa. Ze semifinálového boje tak vypadl tým Rakouska a České republiky 3, kteří obsadily 9. místo. Ostatní týmy bojovali o ty nejvyšší příčky.

 

Celkové pořadí týmů bylo následující:

1. Německo 2, 2. Německo 1, 3. Švédsko 2, 4. Česká republika 1, 5. Švédsko 1, 6. Finsko,

7. Česká republika 2, 8. Švýcarsko, 9. Česká republika 3 a Rakousko

 

Česká republika měla mimo Jana Kadlece a Michal Čižmára složené týmy ze samých nováčků. Pět chlapců a čtyři dívky si tak mohli vyzkoušet reprezentační atmosféru a nasbírat nové zkušenosti. Přes tento handykep nebo právě proto se všichni snažili prodat to nejlepší z tréninku, což se silně projevilo v umístění jednotlivců i týmů. Velice dobře si vedli žákyně Monika Minaříková, která tuto kategorii s velkým náskokem vyhrála před druhou Kristýnou Palánovou. V žácích obsadil Filip Červinka bohužel tu nepopulární bramborovou pozici.

Nejvíce se očekávalo od juniorů, zvláště od domácího Jana Kadlece a Daniela Bureše z TJ MG Cheb. Nutno dodat, že svým umístěním poslali vizitku celému minigolfovému světu a naplnili medailové naděje. Jan Kadlec ovládl juniorskou kategorii a svým výkonem si vysloužil poklonu od německého fotoreportéra, který ho nazval " králem betonu ", protože úžasným výsledkem na betonovém hřišti ve čtyřech kolech byl jediný, který měl 100 úderů - 26, 23, 25 a nakonec 25, což je více než skvělý výsledek hodný mistra. Všichni byli z jeho výkonu ohromeni a TJ MG Cheb si může pomyslně udělat další zářez ve světovém minigolfovém žebříčku za absolutního vítěze poháru národů Jana Kadlece.

Za finanční podporu na uspořádání turnaje děkujeme našim partnerům městu Cheb a Karlovarskému kraji, kteří vyslali i své zástupce na závěrečný pohárový ceremoniál. Děkujeme.

(MN+EK) TJ MG Cheb

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz