O místenky na cestě do 1. ligy se odmítáme dělit

04.09.2015 23:29

Oblast 51 v Nevadě je pro širokou veřejnost považována za tajemnou. Oblast 51 v Chebu však znamená symbol síly a suverenity na domácím hřišti. Vítězstvím o 51 úderů nakročilo Áčko TJ MG Cheb na cestu do první ligy ! 

 

 

   Po letní přestávce vyplněné krásnými úspěchy reprezentačních výběrů nastal skok do nové sezony. Hned na úvod jsme zahájili druholigovou soutěž zdvojeným Openem Jesenice. Tentokrát jsme se však nepřesunuli na hřiště u zimního stadionu, které letos zmizelo z minigolfové mapy a přestalo existovat. Pořádající oddíl Varieté Jesenice oslovil zástupce TJ MG Cheb, s možností uspořádat turnaj na našem hřišti, když příprava, organizace a zajištění turnaje měla zůstat na bedrech oddílu Jesenice. Pro hráče TJ MG Cheb to znamenalo odehrání turnaje jako hosté na svém domácím hřišti. Především jsme chtěli zabránit situaci, že by z minigolfové termínové listiny odpadl jeden základní turnaj - navíc v naší velké blízkosti. Zkušenosti s tímto hostováním a hlavně z úrovní pořadatelství turnaje byly stanoveny jako rozhodující v otázce, zda se jednalo o jednorázovou akci, nebo zda kolegům z Jesenice budeme nápomocni i v budoucnosti.

   Termínová listina určila na předposlední srpnový víkend dva Openy, sobotní neligový a nedělní ligu. Novou sezonu jsme pojali jako znovuzrození týmu. V postupové otázce nepřipouštíme jinou variantu než jednoznačné vítězství. Nehodlali jsme připustit žádné výsledkové drama hned na úvod soutěže. Hráli jsme na náročném domácím miniaturu, který jsme měli řádně zažitý z červencového Mistrovství ČR. Nijak to nezmenšovalo úctu či respekt k soupeřům, ale víme, že druhá liga je jen přestupní stanicí, kde jsme se neplánovaně zdrželi o jeden rok déle. Disponujeme navíc luxusem, který má jen málokdo - polovinu družstva můžeme sestavit z Mistrů Evropy !!!!  Čtenáři našich reportáží se nyní budou setkávat i s komentovanými reportážemi Honzy Kadlece, který projevil zájem a svůj prostor dostane na hřišti i mimo něj.

HK: Sobotní Open byl především generálkou na neděli a ligové klání. Cílem bylo vytěžit maximum nejen bodové, ale především přesvědčivým výsledkem. Za účasti 48 hráčů jsme za ideálního počasí 20° odstartovali v 9 hodin a turnaj měl dát odpověď na poslední neznámé otázky: Mělo se rozhodnout o tom, kdo nastoupí na pozici finišmana a kdo nakonec nastoupí jako náhradník. Je jen úžasné, že hráči, kteří si o tyto posty rozdali souboj, hráli zároveň i ve stejných skupinách. Honza Kadlec a Honza Tvrdý se spolu utkali ve 12. skupině o pozici finišmana. O pár skupin dále to byli Honza Wolf a František Nečekal mladší. Lepší z této dvojice měl nastoupit jako náhradník. Úspěšnější byl František Nečekal mladší, který se stal zároveň i vítězem mužské kategorie před svým bratrem Markem. Duel o pozici finišmana týmu vyhrál Honza Kaldec, který výkonem 89 úderů zdolal všechny konkurenty a stal se absolutním vítězem.Navázal tak na formu z Mistrovství Evropy a domácí miniatur měl zkrátka dokonale v ruce. Rovněž i další chebští hráči se úspěšně umístili na podiu. Eva kadlecová se stala nejlepší ženou a Jana Nečekalová skončila třetí v seniorkách. Honza Brabec vyhrál kategorii žáků.

   Bezprostředně po skončení turnaje se po poradě A týmu určila sestava na neděli. Áčko se ujednotilo na tomto složení - Honza Tvrdý, Eva Kadlecová, Ondra Kocum a Honza Kadlec. Náhradníkem byl František Nečekal mladší. Béčko postavilo tuto sestavu: Karel Soustružník, Jiří Broumský, Jana Nečekalová, Marek Nečekal a náhradník Petr Průcha. 

   Nedělní ligový Open se nesl ve stejném počasí jako v sobotu. Áčko svoji roli v soutěži jednoznačně potvrdilo a systémem start - cíl ovládlo turnaj. Každým kolem zvyšovalo svůj náskok, který dosáhl nakonec hodnoty 51 úderů !!!!  Tímto rozdílem porazilo své oddílové soupeře z B týmu, kteří získali druhou příčku. O dalších 10 úderů vzadu skončil pořadatelský tým Varieté Jesenice s náskokem 12 úderů před 4. Chomutovem. 

   O tom, jak chutná skalp Mistra Evropy, může něco prozradit Honza Tvrdý, Výkon 87 úderů znamenal absolutní vítězství o 4 údery před Honzou Kadlecem. Oba Hráči podali vynikající výkon a byli hlavními tvůrci vysokého vítězství. Eva Kadlecová zopakovala své vítězství ze soboty a vyhrála i nedělní turnaj. Rozstřel v seniorkách přinesl vítězství Janě Nečekalové. Svoje premiérové podium mezi seniory získal i Honza Wolf. HK: U labyrintu se rozjel slušný předprodej místenek na diváckou show, Očekávaná podívaná se však nekonala. Honza ukončil turnaj čestnou porážkou na příčkách, která znamenala druhé místo.

 

Ligová tabulka po úvodním Openu Jesenice

pořadí tým údery body
1. TJ MG Cheb A 387 5
2. TJ MG Cheb B 438 3
3. Varieté Jesenice 448 2
4. Chomutov 460 1

 

HW, HK

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz