Cheb hostil Grand Prix Extraligu

16.09.2016 14:41

 

 

    O víkendu 10. - 11. 9. 2016 se rozehrál další ročník Grand Prix Extraligy. TJ MG Cheb hostil tento turnaj poprvé v historii působení v areálu v Břehnické ulici. Díky tomu jsme mohli využít právo tzv. zelené karty a nasadit do soutěže jednoho hráče, který neměl uhranou postupovou třídu nebo mu minigolfovým svazem nebyl udělen nepřímý postup. Po oddílovém nominačním kole byla zelená karta přidělena Františku Nečekalovi st..

    Účastníci se začali sjíždět již ve čtvrtek, aby natrénovali systémy chebského minigolfového hřiště (betonu). Ten sice patří k nejlehčím v republice, ale moravské týmy, které nemají ve svých oblastech hřiště s tímto povrchem, potřebovali delší čas na přípravu. Nakonec se ukázalo, že pro hráče nebyl až takový problém přizpůsobit se povrchu hřiště jako velké vedro. Naštěstí nám nikdo nezkolaboval, kromě počítače, a tak v neděli rozhodčí mohl v 8:00 hod. zahájit turnaj.

    Za obhajobou titulu se tak vydal úřadující mistrovský juniorský tým TJ MG Cheb, tentokrát ve složení Jéňa Kadlec, Adam Šmíd a Daniel Bureš. Jejich soupeřem v tomto ročníku ligy je tým DGC Bystřice pod Hostýnem, který v oslabeném složení ze dvou hráčů neměl šanci vyhrát a získat tak cenné body.

    Atmosféru extraligy si vyzkoušelo i několik domácích hráčů. Nejlépe se umístily seniorky Dagmar Hirschmannová, která suverénně vyhrála svou kategorii seniorek a zvítězila i v absolutní kategorii žen. Jana Nečekalová v téže kategorii obsadila druhé místo. Tím obě potvrdily své kvality pro nadcházející Mistrovství Evropy seniorů, které se bude v Chebu konat příští rok.

    Jéňa Kadlec vybojoval druhé místo v juniorské kategorii, když ho na domácím hřišti po dvou letech porazil jeho reprezentační kolega Ondra Škaloud z Rakovníka. Adam Šmíd obsadil druhé místo v žákovské kategorii.

E K

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz