Derby v domácím prostředí ovládlo "Béčko" TJ MG Cheb

05.06.2016 01:05

Derby na domácím hřišti ovládlo Béčko a mečbol se odkládá na závěrečný turnaj. Junioři získali dvojnásobný skalp Mistra Evropy a naši hráči pět titulů Přeborníků pro naše barvy. 

    Domácí prostředí, ligové derby a oba vedoucí týmy v plné sestavě i odhodlání uspět na domácím betonu. Přesně tak by se dal charakterizovat poslední květnový víkend, který nasměroval minigolfisty do Chebu. Sobota byla určena pro 5. kolo druholigové soutěže, neděle pak byla kvalifikačním turnajem pro postup na Přebor Čech. Po delší době mohli kapitáni obou chebských týmů řešit příjemné starosti. K dispozici měli  plné sestavy ze soupisek. Oba týmy tak mohly nasadit nejsilnější sestavu a domácí derby tím dostalo ještě větší prestižní náboj. Počasí nabídlo ideální podmínky  pro kvalitní výkony i výsledky a souboj o vedení v průběžném pořadí ligového ročníku mohl začít.

    "Áčko" nastoupilo v sestavě František Nečekal mladší, Václav Placr, Ondr Kocum a Honza Kadlec, náhrdníkem byla Eva Kadlecová. "Béčko" poslalo do boje tyto hráče: Boris Svoboda, Jana Nečekalová, Marek Nečekal a Milan Kruliš. Náhradníkem byl František Nečekal starší. Hned úvodní kolo přineslo nejlepší výkon dne a Béčko šlo do vedení s náskokem 8 úderů před rivalem A týmem Chebu.o jediný úder dále byl tým Jesenice. Jak mohlo být Béčko spokojené s úvodním výsledkem, tak cítili Áčkaři pocity zcela opačné - rozhodně si představovali lepší vstup do turnaje, že budou jen jediný úder před Jesenicí, o tom ani neuvažovali.

    Tým Jesenice ve druhém kole zaváhal a bylo již jisté, že se do podiového souboje nevklíní, že obsadí třetí příčku. Áčko svůj výkon z úvodního kola zopakovalo a byl to nejlepší výsledek druhého kola. I tak však jejich rozpaky neutuchaly. Střídáním v průběhu druhého kola se snažili zvrátit vývoj souboje s Béčkem a střídání bylo úspěšné. Z náskoku Béčka však byl ukrojen jen jediný úder a před závěrečným okruhem již nezbývalo mnoho času ani prostoru k útoku.

    Béčko si svůj náskok již dokázalo pohlídat a v povolilo Áčku snížit ztrátu jen o jediný úder. Dokonalo tak výsledkové překvapení, ale nutno podotknout, že zvítězilo zaslouženě. Co to znamenalo za změny v tabulce ? Rozhodně fakt, že o vítězi druhé ligy se rozhodne až v posledním kole. Vedení Áčka se ztenčilo na pouhé dva body a tento upřímně překvapivý fakt ponese v závěrečném ligovém turnaji náboj prestižního souboje. Áčko již dvakrát průběžně vedlo o 4 body, ale již dvakrát o svůj náskok přišlo. V Plzni se tak rozhodne o tom, zda v příštím ročníku bude Cheb nastupovat v 1. lize pod hlavičkou "TJ MG Cheb A" nebo "TJ MG Cheb B". Tato kosmetická značka bude vyřešena až po závěrečném derby, které bude zdravě vyhecované. Celek Chomutova do Chebu nedorazil, nenastoupil a bodově tedy vyšel naprázdno.

 

výsledky druhé ligy 5. kola Chebu

pořadí tým údery body
1. TJ MG Cheb B 366 5
2. TJ MG Cheb A 370 3
3. Varieté Jesenice 399 2
4. Chomutov 1512 0

Tabulka druhé ligy po 5. kole

pořadí tým údery body
1. TJ MG Cheb A 2012 20
2. TJ MG Cheb B 2196 18
3. Varieté Jesenice 2674 9
4. Chomutov 4447 6

 

    Podiové oslavy pro Cheb znamenaly i výsledky v individuálních kategoriích. Adam Šmíd zvítězil v té žákovské, Eva Kadlecová v ženské a Marek Nečekal byl stříbrný v mužské. Pikantní byly ještě tři další podia a z toho dvě vítězná. Juniorské stupně vítězů byly výsledkem souboje reprezentačních kolegů. Boris Svoboda stál na stupni nejvyšším a do svých statistik si určitě zařadí skalp Ondry Škalouda - juniorského Mistra Evropy. Blízko k tomu měl i Honza Kadlec. ale v rozstřelu o druhou příčku byl tím neúspěšným a patří mu bronz. Na nejvyšší podium se podíval také Honza Wolf v seniorech, který jakoby popřel minigolfovou logiku. Tréninkové výsledky ho nekvalifikovaly ani do sestavy družstva a v turnaji s náskokem vyhrál.

k sobotnímu ligovému turnaji více zde:

Pět titulů Krajských Přeborníků....

    Po ligové sobotě přišel na řadu tzv. "Krajáč". Krajský Přebor, turnaj, který je vypsán jen pro individuální kategorie a kromě Přeborníků určí i postupující hráče a hráčky na Přebor Čech. Herní podmínky měli účastníci stejné jako v sobotu- tj. ideální. Malinkou nepříjemnost znamenal chvilkový déšť, který si sice nevynutil přerušení turnaje, ale během chvilky změnil herní vlastnosti drah a balonků. Minigolfisté tak museli potvrdit, že  dokáží reagovat na změnu podmínek. Ti nejlepší to zvládli bravurně a opět mezi nimi byly i "mandrinky" - minigolfisté TJ MG Cheb. 

    Celkem pět přebornických titulů pro TJ MG Cheb přinesl nedělní turnaj. Začneme u žen. Jana Nečekalová v seniorkách a Eva Kadlecová v ženách. Překvapením bylo i vynikající druhé místo Kateřiny Jankovičové. V žácích to byl vítězný Adam Šmíd a druhý Tomáš Cheníček. Mezi juniory se na skalpování Ondry Škalouda vystřídali Honza Kadlec s Borisem Svobodou. Honza dnes zvítězil, Boris byl třetí. Přeplněnou MHD mohlo připomínat podium pro nejlepší hráče v mužské kategorii. Zaplnili ho výhradně domácí hráči. Za vítězným Františkem Nečekalem mladším se po rozstřelu seřadili druhý Marek Nečekal a třetí Ondra Kocum.

    Minigolfový víkend se na chebském betonu velice podařil a ukončil tak programově nabitý měsíc květen. Oba turnaje se uskutečnily za finanční podpory Města Cheb a Karlovarského kraje. Ani červen nebude ve znamení minigolfového volna. již tuto neděli se v Bystřici pod Hostýnem hraje extraligová soutěž, ve které startují naši junioři. Příští dva víkendy jsou na programu dva turnaje v Plzni. První bude závěrečným kolem druholigové soutěže a ten následující bude Přeborem Čech.

z nedělního Krajského Přeboru více zde:

H W

 

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz