Chebáci ukázali, že umí!

04.08.2020 20:00

Chebští minigolfisté po dlouhých pěti letech pořádali Mistrovství ČR na domácí půdě. Ve dnech 16.7. – 18.7. 2020 tak v našem krásném areálu probíhali „nelítostné“ boje napříč všemi kategoriemi, a to dokonce pod dozorem kamer. Celý turnaj byl totiž poprvé v historii přenášen on-line. To se setkalo s velmi pozitivními ohlasy minigolfistů, kteří se nemohli zúčastnit. Co nás ale potěšilo více je, že nás sledovala i laická veřejnost.
Na základě rozhodnutí ČMG byla ligová část ukončena po podzimních turnajích, a tak se soutěžilo jen v jednotlivých kategoriích. Chebáci měli tradičně zastoupení skoro ve všech kategoriích a jelikož se hrálo na domácí půdě, tak i účast domácích barev byla veliká.
Za chladného a mokrého počasí proběhla ve čtvrtek a v pátek hlavní část mistrovství, a to turnaj ve hře na rány, který se tradičně hraje na čtyři dvojkola. Vítězem se stává hráč s nejmenším počtem úderů.

Pro Chebáky to znamenalo další mistryni republiky! V kategorii žákyň vyhrála nečekaně, ale zcela spravedlivě Jolča Nečekalová. A podle statistik je i nejmladším mistrem republiky, který kdy vyhrál.

Kategorii seniorek ovládla druhý rok za sebou perfektní Eva Kadlecová.

V mužích jsme měli více želízek v ohni, ale na konec to bylo „zase jen“ čtvrté místo Jéni Kadlece. Dobrý výkon podal i Ondra Kocum, kterému bohužel nevyšel rozstřel a nepostoupil tak do sobotního K.O. turnaje.

V seniorech se dlouho na prvním místě držel náš Ján Tolarovič, svou pozici však ztratil a skončil šestý. Což je v kategorii výkonnostně srovnatelné s mužskou velice dobré umístění. Zrovna tak jako deváté místo Radka Dvořáka, který tak zahrál zatím svůj nejlepší výkon.

A nesmíme také zapomenout na druhé místo juniora Tomáše Cheníčka.

V sobotu pokračovalo mistrovství republiky turnajem ve hře na jamky, jinak zvaného K.O. systém, který hraje 16 nejlepších žen a 32 nejlepších mužů z předchozích dvou dní. Velkým překvapením bylo premiérové probojování se Jolči Nečekalové a Radka Dvořáka, oba bohužel vypadli ihned v prvním kole. Nejlépe se vedlo Evě Kadlecové, která vybojovala titul vicemistryně republiky, gratulujeme.

EK
 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz