Chebský minigolf hostil evropský Pohár národů

13.06.2017 17:31

Uprostřed vítězka kategorie seniorek chebská hráčka Eva Kadlecová (TJ MG Cheb).

Ve dnech 3. - 4. 6. 2017 chebský minigolfový areál hostil mezinárodní soutěž tzv. Nationen Cup seniorů (Pohár národů). Jedná se o soutěž družstev jednotlivých evropských zemí, v němž musí být alespoň jedna žena a jednotlivců. Poháru se zúčastnili zástupci z České republiky (4 družstva), Německa (2 družstva), Rakouska, Itálie, Finska, Švýcarska, Slovenska (2 družstva), Belgie a Nizozemí. Po několika letech měl turnaj rekordní účast o 64 hrajících a 12 kaučů, což svědčí o oblibě chebského hřiště mezi všemi minigolfovými zeměmi. Čtyři české týmy poslaly soupeřům jasný vzkaz, že se na nadcházejícím Mistrovství Evropy seniorů v termínu 2. - 5. 8. 2017 hodlají bojovat o vítězství. Tým České republiky 1 a tým 3 obsadil v konečném pořadí týmů druhé a třetí místo. Vítězem týmové soutěže se stal tým Německo 1.

Chebský minigolfový oddíl TJ MG Cheb měl v soutěži hned trojnásobné zastoupení v kategorii seniorek. Byla to Jana Nečekalová, Eva Kadlecová a Dagmar Hirschmannová. Pro benjamínka soutěže seniorek Evu Kadlecovou to byl první start v reprezentačních barvách České republiky kategorie seniorek. Svým vynikajícím výsledkem vybojovala po rozstřelu s německou reprezentantkou Nicole Warnecke první místo v seniorkách, a tím dosáhla zatím svého největšího úspěchu.

Pro všechny účastníky byl turnaj velice náročný z hlediska počasí. Během tréninku a první hrací den vládly tropy a přinutit se hrát byl mnohdy nadlidský výkon. Druhý hrací den se naopak velice ochladilo a několikrát musela být hra přerušena kvůli dešti. To bylo nepříjemné jak pro hráče, tak i pro kauče, kteří museli narychlo na některých drahách úplně změnit systém hry včetně míčů. Odměnou všem byl závěrečný ceremoniál s předáváním cen a připraveným pohoštěním. TJ MG Cheb za uspořádání turnaje obdržela poděkování od Evropské minigolfové federace (EMF) v podobě dřevěné plakety.

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz