Chebský Špáspokal

31.07.2013 00:33

Po necelém roce jsme opět přivítali naše minigolfové přátele z německého Ingolstadtu. Avšak vzhledem k tradičně nabité německé termínovce nejvhodnější termín připadl na minulý víkend 20.-21. července, kdy se také konalo mistrovství České republiky v Rakovníku, kvůli kterému jsme museli v sobotu oželet přítomnost našich několika tradičních účastníků, kteří však během dne nakonec postupně dorazili.

Veselá nálada ve velkém množství účastníků - typický "Špás"

 

Bohužel letošní ročník byl početně chudší z ingolstadské strany, jelikož souhrou různých okolností nakonec do Chebu dorazili pouze dva nejoddanější - Völki Hoyer a Saša Horbas. Na druhou stranu jsme znovu byli schopni 'zapracovat' několik chebských prvoúčatníků.

Sobotní program byl zpočátku tradiční - tři kola minigolfu a ačkoliv Špáspokal není soutěž takzvaně 'na krev', nelze neocenit Ferdových vyjímečných 75 úderů (25+23+27). Odpoledne pak následoval turnaj v pétanque, kde se trochu nešťastně hned v úvodním kole potkali (jak se později ukázalo) dva nejlepší páry. K vítězství nakonec suverénně dokráčeli Lukáš Toman a Honza Tvrdý, za nimiž skončilil Ferda Nečekal se Sašou a třetí místo obsadili Franta a Mára Nečekalové. Po skončení pétanque na pořadu dne bylo grilování a dlouhý večer, který kromě Špáspokalu byl vyhlášen večerem Ferdovy a Mácy Alice, která je nově nejmladším přírůstkem do chebské minigolfové rodiny.

V neděli se ještě dohrávaly dva minigolfové okruhy. V týmech nakonec těsně zvítězili Ondry bez Ondry (a ačkoliv byli 'bez Ondry', obhájili loňské prvenství), na chvíli se objevily spekulace o možnosti penalizace za "nízkou společenskou angažovanost", nicméně výsledky zůstaly jak jich bylo dosaženo na drahách. Druzí skončili Néčové a třetí byl mezinárodní tým Krombacher. V jednotlivcích si i přes výraznou nedělní únavu vítězství zajistil Ferda následován Honzou Wolfem a Völkim.

Opět se letos jednalo o povedený Špáspokal a zbývá jen si přát, abychom se znovu příští rok sešli.

 

LT

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz