V úvodním turnaji nové sezony ve Františkových Lázních se oranžové barvy dokázaly prosadit

30.08.2016 15:57

Očekávané derby Cheb B vs Cheb C se nekonalo a "Céčko" Chebu vstoupilo do 2. ligy osamocené. Turnaje ve Františkových Lázních napověděly, jak jsou hráči "Áčka" připraveni na návrat do první ligy. Františkolázeňské podium se znovu zaplnilo oranžovou barvou.

 

   Druhá polovina srpna znamená v minigolfovém kalendářní start nové soutěžní sezony. Ta odstartovala ve Františkových Lázních a účastníci měli doslova luxusní podmínky. Teplo, které by jinde bylo až úmorné je na tomto hřišti vyváženo dostatečným množstvím stromů a příjemného stínu. Účastníci turnaje tak měli ty nejideálnější možné podmínky, jaké si mohou přát.

   V sobotním neligovém openu se hrálo pouze individuálně, v neděli již byla na ředě úvodní druholigová bitva. Před turnajem se zástupci účastníků druholigové soutěže dohodli na skutečnosti, kterou všichni považovali za přínos pro soutěž, její důstojnost a především záchranu druhé ligy. Dosavadní systém sestav 4 hráči + 1 náhradník dohodli na 3+1, čímž pro řadu klubů ubyla starost týkající se personálního obsazení.  V minulém ročníku jsme mohli vídat, že některé kluby nedokázaly nastoupit v plném počtu a tím se nemohly měřit se svými soupeři. Rakovník díky této skutečnosti  sestavil tým "C". Aby to však nebylo příliš jednoduché a snadné, původně připravený tým Chebu B soutěže nenastoupil a očekávané druholigové derby v podání týmů B a C se nekonalo. Původně nasazené družstvo Chebu C tedy tak zaujalo pozici svého oddílového "soupeře" a nastoupilo pod označením Cheb B. Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o otevřenou soutěž, očekáváme, že na příštím openu v Plzni již nastane historická premiéra: Cheb B vs. Cheb C, bude však již v obráceném gardu.

   Velkým favoritem úvodního druholigového turnaje byla rezerva Františkových Lázní. Doma, posílená a o dva borce z první ligy, neměla dát svým soupeřům žádnou šanci. Výsledky se však rodí až na hřišti a tam bylo Béčko Chebu domácímu družstvu zdatným soupeřem a neutrpělo žádný debakl, V úvodním kole se překvapivě ujal vedení Cheb B o 2 údery, když využil zaváhání domácích. Ti se rozjeli v kole druhém a podali nejlepší výkon dne (67), kterým se ujali vedení o 10 úderů před Chebem B. V třetím kole se pak potvrdilo, že se žádné výsledkové překvapení konat nebude a domácí roli favorita potvrdí. Chebáci však nepropadli a byli jim důstojným soupeřem. 

   Co se týká jednotlivých kategorií, největším a příjemným překvapením byla Káťa Jankovičová. Poprvé se stala členkou podiových žen a její hodnota měla cenu bronzu. Ten si vybojovala úspěšným rozstřelem. Zlato patří Evě Kadlecové. V seniorkách získala Jana Nečekalová bronz. Junior Honza Kadlec k bronzové medaili družstev z Mistrovství světa přiřadil další umístění do sbírky. Tentokrát mu však zlato padlo do klína poměrně pohodlněji. V žácích se na podiu nejvýše umístil Denis Artamanov před Tomášem Cheníčkem. Úspěšný rozstřel přinesl Ondrovi Kocumovi stříbro mezi muži. Honza Wolf stál nejvýš mezi seniory a tím je výčet podií hotov. 

                                 Tabulka 2. ligy - po úvodním kole

pořadí družstvo údery body
1. Františkovy Lázně  B 293 4
2. TJ MG Cheb B 315 2
3. Rakovník C 453 1

 

   Tento víkend se minigolfisté do Františkových Lázní znovu vrátí a úvodní turnaj nového ročníku bude mít soutěž prvoligová. Do té se po dvouleté pauze vrací TJ MG Cheb A . Věříme, že nováčkovskou daň jsme si vybrali při své premiéře v roce 2008 a hodláme předvést, že do prvoligové soutěže patříme.

 

H W

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz