František Nečekal ml. ovládl úvodní letošní Open

22.05.2012 02:41

Do úvodního turnaje jara jsme téměř všichni nastoupili rozehraní jen minimálně a na Openu Plzeň jsme na hřišti poprvé strávili více hodin. Dosavadní jarní počasí bylo spíše chřipkové a rozhodně ne minigolfové.

František Nečekal ml. (uprostřed) jako absolutní vítěz před druhým Milanem Součkem (vlevo) a Robertem Hybnerem

 

Naše béčko z podzimní části soutěže vedlo s maximálním možným bodovým náskokem, ale bylo naprosto jasné, že v Plzni na nejvyšší mety pomýšlet nemůže. Honza Tvrdý a Jiří Gut vypadli pro nemoc ze sestavy a tak bylo nutné dopsat soupisku o jednoho hráče. Příležitost dostalo mládí v podání Borise Svobody. Jak se po konečném bilancování ukázalo, výsledek Petra Průchy by do součtu mančaftu znamenal vítězství našeho béčka i v tomto Plzeňském kole. Poturnajové bilance a to známé „kdyby“ však neplatí, je to přeci jen honění zajíců po honu.

Oproti sobotnímu tréninku se podle předpovědi výrazně ochladilo a po celý den bylo nepříjemné chladno. Nakonec se ale předpověd nenaplnila doslovně a celý turnaj se odehrál za sucha, ohlašovaný déšť se nedostavil.

Béčko do úvodního kola nenastoupilo nejšťastněji a každý hráč si vybral jednu či dvě slabší chvilky a někde nakoupili. Po součtu výsledků prvního kola jsme se usadili na poslední čtvrté příčce s výkonem 127 úderů a se ztrátou 15 úderů na vedoucí Františkovy Lázně.  Od Druhého kola však přicházelo postupné zlepšení. Týmových 115 a zejména Frantova 22 hodně psala a posunula tým na průběžné 3. místo se součtem 242, jediný úder před Varieté. Průběžného vedení se ujal Chomutov, který na špici vystřídal Lázeňáky.

Další zlepšení ve třetím okruhu na 111 úderů a součet 353 znamenalo snížení ztráty na první příčku, kde si znovu vyměnili pozice Lázně s Chomutovem. Varieté na Chebskou třetí pozici ztratilo další úder a Cheb měl náskok dvou kuliček. V posledním  čtvrtém kole katapultovalo Karlovo „oko“ na součet družstva 110, což byl druhý nejlepší výsledek dne a celkový účet se zastavil na hodnotě 463 úderů. Dotírající Varieté nestačilo a turnaj dokončili na bramborách. Vedení si naposledy vystřídaly celky Frantovek a Chomutova a tak se vítězství z tohoto ligového kola stěhuje do lázní.

 

III. ligové kolo – Open Plzeň - družstva II. ligy

  1. Františkovy Lázně        453        5 bodů
  2. Chomutov                      457        3 body
  3. TJ MG Cheb                   463        2 body
  4. Varieté Jesenice           472        1 bod 

 

Před začátkem turnaje jsme třetí příčku považovali za úspěch, po jeho konci to však bylo vnímáno již jinak. Naši soupeři nepředvedli nijak oslnivé výkony a byli rozhodně hratelní a porazitelní i v naší oslabené sestavě. Nadále tak ve druhé lize vede béčko TJ MG Cheb se 12 body před Františkovými Lázněmi s 9 body. Dále následují Chomutov (6 bodů) a Varieté (5 bodů).

V kategoriích jednotlivců jsme měli dva vítěze kategorií. Ferda vyhrál mezi muži a zároveň v absolutní pořadí ze všech účastníků s výkonem 96 úderů, což byl na první tunaj a velmi chladné počasí výborný výkon. Karel Soustružník po průměrných výkonech ve třech kolech předvedl raketový finiš a závěrečný okruh s 21 údery byl nejlepší výkon dne. (Po dvojce na položených zakončil trojkou na šneku). Součet 99 znamenal nejlepší výkon mezi seniory II a za zády tak nechal tradiční favority na této kategorie – borce z Frantovek.

 

Celkově však Open v Plzni byl brán jako generálka na nadcházející Bohemia Tour a I. ligu a to splnilo účel. Minimálně to byly dva kompletní dny strávené hraním a jarním „hledání úderu“. Trochu mrzí neúčast prvoligových hráčů Jirky Broumského (pracovní povinnosti) a Dáši Hirschmannové (silné nachlazení), kteří budou na Bohemce již plně k dispozici.

Ve fotogalerii z turnaje jsou k nahlédnutí i skorkarty jednotlivých hráčů, což nabízí velmi zajímavé statistické údaje a bilance na jednotlivých drahách. Zde uvedeme ještě výkony chebských hráčů a jejich umístění ve svých soutěžních kategoriích.

 

František Nečekal ml.       96 – 1. M

Karel Soustružník               99 – 1. S2

Jan Wolf                               110 – 6. M

Tomáš Bureš                       111 – 7. M

František Nečekal st.        114 – 5. S2

Petr Průcha                         128 – 8. S2

Jana Nečekalová                129 – 2. Se

Boris Svoboda                     139 -  2. Žá 

Jan Kadlec                           144 – 3. Žá

 

        legenda:

                96 - počet úderů

                1. M - 1. místo v kategorii muži

                M - muži | S2 - senioři 2 | Se - seniorky | Žá - žáci

 

 

JW

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz