ICM Cheb ovládli „cizáci“ ze SIUSI

11.09.2014 20:15

K zahraničním účastníkům jsme byli příliš pohostinní a nechali je odvézt hlavní ceny. Honza Kadlec vytvořil nový domácí rekord na betonu – 22 úderů !

 

Mezinárodní kombi maraton Cheb (ICM) 2014 mají jeho aktéři již za sebou. Oproti očekávání byl počet účastníků nižší, ale na atmosféře turnaje to nic neubralo. Počasí vyšlo jak z učebnice a jediným méně příjemným soupeřem bylo miniaturgolfové hřiště. To potvrdilo svoji náročnost a skutečnost, že především domácí hráči na něm příliš netrénují. Kalendář akcí nás v posledních týdnech poslal třikrát na beton a z něj se nám příliš nechtělo.

Systém ICM spočíval v hraní dvojkol (miniatur + beton). Startovalo se v sobotu v 8 hodin a konec hracího dne byl stanoven na 19. hodinu. S hodinovou přestávkou na oběd tak maratonci za 10 hodin odehrálo pět dvojkol. V neděli se začínalo ve stejnou dobu a konec byl ve 14 hodin. V tomto časovém úseku se odehrály další tři dvojkola. Soutěžilo se v tříčlenných družstvech a v soutěži jednotlivců. Nejhvězdnějšímu celku ve složení Dieter Kaufmann (ITA), Dáša Hirschmannová a Pasi Aho (FIN) jsme se marně pokoušeli sekundovat. Systémem start - cíl ovládli letošní ICM a zvítězili doslova o „Pendolino“. Podle očekávání rozhodoval miniaturgolfový úsek a ten zvládli bez většího zaváhání.

Oproti tomu ostatní účastníci na tomto úseku zažívali horké chvilky, které se projevily ve výsledcích, každá chyba psala a v součtu to pak činilo ten rozdíl třídy. Turnaj byl náročný fyzicky i psychicky a dvoudenní maraton cítili hráči v nohách ještě dlouho po jeho konci. Přesto ale probíhal v pohodové a uvolněné atmosféře.

Zatímco na miniaturgolfové části již absolutní výsledek (18 úderů na celý okruh) padl dříve, na betonovém hřišti činí nejlépe zahraný okruh 22 úderů. Dosáhli ho dva hráči při Mistrovství Evropy v roce 2010, které se odehrálo v Chebu. Z Českých hráčů a hráček (včetně Chebských) se podařilo dosáhnout výkonu pouze o jeden úder vyšší. Také při letošním ICM se dvakrát hranice rekordu hřiště jen těsně dokázala ubránit pokoření. V závěrečném kole, když už hráči byli silně unavení, přišel jako blesk z nebe výkon nejmladšího účastníka turnaje Honzy Kadlece. Na předposlední 17. dráze však udělal chybu a místo esa zahrál „tupou dvojku“. Esem na holubníku tak nejlepší výkon „pouze vyrovnal“, ale zároveň posunul hranici nejlepšího výkonu z řad hráčů ČR. Nejlepšími hráči ICM Cheb 2014 byli Dieter Kaufmann v mužích a Dáša Hirschmannová v ženách.

Příští rok se v Chebu uskuteční Mistrovství České republiky a termínem ICM Cheb 2015 mu vyjdeme maximálně vstříct (bude posunut na květen). Pro účastníky Mistrovství ČR to bude ideální příležitost k tréninku na kombi systému miniatur – beton.

Za finanční podporu na pořádání této sportovní akce děkuje TJ MG Cheb partnerům, kterými jsou Město Cheb, Karlovarský kraj a senátor Miroslav Nenutil.

 

 

JW

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz