Listopadové setkání minigolfistů "FRESAMI" v Chebu se i letos vydařilo.

03.12.2016 00:47

 

 

   Ve dnech 4. - 6. 11. 2016 proběhl v minigolfovém areálu TJ MG Cheb druhý ročník přátelského setkání se spřátelenými kluby MGC Seis (Itálie) a MGC Ingolstadt (Německo) nazvané FRESAMI (jako zkratka ze třech jazyků zúčastněných států - FREunde Spolu AMIci).

V pátek v poledne začali přijíždět první zahraniční účastníci, kteří využili příjemného listopadového počasí k odpolednímu tréninku a zmapování hřiště. Večer pak za účasti všech hráčů proběhlo slavnostní zahájení a společná večeře spojená se zábavou.

 

   Sobotní dopoledne patřilo dolaďování tréninku a po společném obědě začal turnaj mezinárodních čtyřčlenných družstev na dvě minigolfová kola. Počasí hře moc nepřálo a hra se musela po prvním kole pro déšť přerušit. Asi po dvouhodinové pauze přestalo pršet a hráči se mohli vrátit na hřiště. Pro mnohé to však znamenalo, že dohrávali za úplné tmy. Naštěstí existují mobilní telefony, kterými si hráči vzájemně svítili na dráhy. Kromě nejlepších družstev se vyhlašovali i jednotlivci, a tak došlo i na rozstřel o první a druhé místo mezi chebským juniorem Honzou Kadlecem a italským seniorem Dieterem Kauffmannem. I přes velkou podporu Dáši Hirschmannové Dieter prohrál J, ale jako člen vítězného týmu to bral velmi sportovně.

   V družstvech vyhrál tým vedený Dášou Hirschmannovou z italského Seisu, kterému zdárně šlapal na paty chebský tým ve složení Jan Kadlec, Marek Nečekal, Eva Kadlecová a skoro domácí Pasi Aho. Po vyhlášení výsledků následovalo rozlosování na nedělní turnaj tzv. Prezidentská trophy, kdy podle výsledků sobotního turnaje z sobě byli přiřazeni hráči tak, že nejlepší zahraniční hráč byl ve dvojici s nejhorším domácím hráčem pro hru tzv. na rány.

 

   V neděli začal turnaj již v 10:00 hod., aby se zahraniční účastníci dostali v poklidu domů. Hrál se systém, že jeden hráč ve dvojici odehrál všech 18 drah a jeho spoluhráč mohl šestkrát za celé kolo opravit jeho výsledek na dané dráze. V dalším kole se pořadí prohodilo.

Počasí bylo tentokrát příjemnější. A zřejmě i dobrá nálada všech účastníků zapříčinila, že se tentokrát rozstřelovali dva týmy o druhé a třetí místo a hned čtyři týmy o páté až osmé místo.

 

Nelze nepochválit Danču a Tomáše Burešovi, kteří svým skvělým jídlem rozmazlovali žaludky a chuťové pohárky nás všech. MŇAM!

Marcela Nečekalová

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz