Mistrovství ČR 2015 v Chebu přineslo domácím hráčům medaile všech hodnot

18.08.2015 15:18

Úsilí a práce s přípravou a pořadatelstvím Mistrovství ČR 2015 přineslo své ovoce. Kromě spokojenosti účastníků turnaje měli důvod k úsměvům i domácí hráči. Z kompletní sady medailí jich hned 7 zůstalo v Chebu. Titul v seniorkách patří Janě Nečekalové.

 

 

 

Po základní části turnaje byl překvapivě nejlepším Chebským hráčem Ondra Kocum, který startoval na divokou kartu. Na snímku je zachycen po posledním souboji sobotního KO systému. Cedulky v ruce se jmény poražených soupeřů jsou cenným suvenýrem. Jak se o pár dní později ukázalo, na Ondrově štítu skončil i nastávající juniorský Mistr Evropy Ondra Škaloud. 

 

 

 

 

 

  Po sedmi letech zavítali do Chebu minigolfisté z celé republiky, aby zde odehráli Mistrovství České republiky. Pro domácí to byla výzva a zároveň i velká odpovědnost, aby udrželi laťku kvality týkající se perfektní přípravy a hladkého průběhu tohoto největšího a nejvýznamnějšího tuzemského turnaje sezony. Letošní Mistrovství ČR v Chebu se neslo ve znamení nové vlny. Poprvé jsme byli připraveni použít výsledkový online servis na větší oficiální akci. Zkušenosti s ním jsme teprve získávali za pochodu, ale chtěli jsme tuto výbornou a vděčnou službu poskytnout všem k dispozici. Dále jsme vzhledem k nedávným změnám ve vedení oddílu stáli také před první vážnou organizační zkouškou. Hřiště i zázemí jsme měli pro účastníky Mistrovství připravené a počasí se na nás rovněž usmálo, dalo by se říci až příliš. Jako pořadatelé jsme měli k dispozici dvě divoké karty. První měl prakticky rezervovanou Ondra Kocum, kterému se z Přeboru Čech nepodařilo postoupit. Jeho výkonnost, ale především zásluhy a práci při přípravách na Mistrovství ČR, ho řadila jako kandidáta číslo 1. Druhou divokou kartu získal Marek Nečekal. Vzhledem k tomu, že v soutěži družstev jsme již předem měli jisté bronzové medaile, dostali v juniorském týmu možnost startu i hráči ze širší soupisky. 

   Trochu malá komplikace nastala před samotným turnajem, když byl podána námitka k dráze číslo 3 na miniaturu - střeďáku. Až nepochopitelným se jevil fakt, že se situaci zabývala až turnajová jury. Dráha, na které se bez výhrad odehrálo předchozí Mistrovství ČR 2008, následně Mistrovství Evropy seniorů 2010, další řada nižších turnajů a především - dráha, která byla v původní dodané verzi od oficiálního certifikovaného výrobce drah. Předmětem námitky byla dilatační spára na přechodu do stoupání středového kruhu, přesněji nevykytovaný nájezd. Hlavní rozhodčí po zasedání jury dráhu uznal jko hratelnou, do příští akce však doporučil dráhu upravit. Paradoxně však tento "problematický" střeďák byl zároveň vabrán jako dráha do KO systému. 

   Vysoké turnajové ambice měli naši dva junioři Honza Kadlec a Boris Svoboda. Kromě toho, že hráli na domácím hřišti, které měli zažité a natrénované, chtěli svými výkony i přesvědčivě potvrdit závěrečnou nominaci na Mistrovství Evropy. To, co se jevilo jako velice reálné, se zkrátka mělo potvrdit až na tomto turnaji. Zejména Honza Kadlec si brousil zuby na svého reprezentčního kolegu Ondru Škalouda, chebské Mistrovství bylo pro něj ideální příležitostí. Když se dva koušou, třetí se směje. Tím třetím byl Matěj Novák, který kolem obou prosvištěl kosmickou rychlostí a s velkým náskokem zvítězil. Zároveň však dosáhl absolutně nejlepšího výkonu ze všech účastníků turnaje. Na Honzu Kadlece tak zbyl "pouhý bronz", který však ke kvalitě soupeřů má vysokou hodnotu. 

   Další medaile pro chebské mládí přinesla žákovská kategorie v podobě druhého místa Adama Šmída a třetí příčka Honzy Brabce. Velmi blízko medaile byla i Eva Kadlecová, pro kterou by to byl v ženské kategorii životní úspěch. Jedno nevyvedené miniaturové kolo ji však o cenný kov připravilo a na medaili ztrácela dva údery. Co se nepodařilo Evě, dokázala Jana Nečekalová v kategorii seniorek. O jediný úder zvítězila a stala se Mistryní ČR pro rok 2015. Nejlepšího výkonu z hráčů a hráček TJ MG Cheb dosáhl Ondra Kocum, hráč, který startoval na divokou kartu. V nejsilnější mužské ktegorii to pro něj znamenalo 13. místo. Jak již bylo dříve uvedeno, obě startující družstva TJ MG Cheb - ženy a junioří získali bronzové medaile za uplynulý extraligový ročník. Za družstvo žen nastoupily v sezoně Jana Nečekalová, Eva Kadlecová, Daniela Burešová, Marcela Nečekalová a Zuzana Placrová. Členy juniorského týmu byli Honza Kadlec, Boris Svoboda, Daniel Bureš, Adam Šmíd a Honza Brabec. 

   V závěrečném kole základní hrací části jsme se dočkali i padnutí dalšího milníku, Marian Straško překonal rekord hřiště a betonová 21 teď vládne chebskému hřišti. Z něj vzešly i tyto tituly Mistrů České republiky pro rok 2015: Muži - Martin Ječný (Tempo), Ženy - Lucie Pavelková (Bystřice), senioři - Jozef Vozár (Tempo) , senioři II - Ladislav Švihel (Brno), seniorky - Jana Nečekalová (Cheb), junioři - Matěj Novák ( Bystřice), žáci - Daniel Brtevník (Jedovnice), žákyně - Viktorie Tomková (Hradec) a juniorky - Aleena Doleželová (Bystřice). 

   V sobotním vyřazovacím KO systému - soutěži o Mistra ČR v se hned v prvním kole postaral Ondra Kocum o veliké překvapení, když vyřadil favorizovaného Ondru Škalouda. Totéž se mu povedlo i v druhém kole, když získal skalp Roberta Hölzela a postoupil do čtvrtfinále. Tím dosáhl nejlepšího mužského výsledku v historii klubu z řad hráčů, kteří se do KO systému dokázali probojovat .Tam však již nestačil na Honzu Metyše a do semifinále tam postoupili 4 hráči Olomouce. V ženách se podařilo Janě Nečekalové navázat na "kovový výsledek" ze základní části a poslední medaile pro chebské barvy měla bronzovou hodnotu. 

   Budeme-li hodnotit domácí Mistrovství ČR jako celek, můžeme být s odvedenou prací spokojeni. Hřiště i turnaj byl řádně a svědomitě připraven a organizačně jsme pořadatelství rovněž zvládli a o účastníky bylo řádně postaráno i díky výborně fungujícímu občerstvení. Všichni členové realizačního týmu si dokázali, že když se sejde dobrá parta, jde zvládnou téměř cokoli. 

Fotogalerii, výsledky a ostatní informace naleznete na stránce vyhrazené přímo tomuto turnaji zde. Na stránkách České televize najdete reportáž z MČR 2015 v Chebu. Odkaz najdete na našich facebookových stránkách.

J W

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz