Juniorským Mistrem ČR pro rok 2016 je Honza Kadlec z TJ MG Cheb !!!

02.08.2016 00:26

O zlatých medailích v juniorské extralize bylo rozhodnuto již před turnajem. Ta individuální pro Honzu Kadlece se zrodila až v samotném závěru turnaje a rozdíl jediného úderu znamená, že TJ MG Cheb má juniorského Mistra ČR !!

 

   telegraficky :

   Vrcholem domácí minigolfové scény je Mistrovství ČR a to letošní se konalo v Olomouci. Ačkoli kvalifikační podmínky splňovala celá řada chebských hráčů, do Olomouce odcestovala jen hrstka  Časová náročnost a pracovní zaneprázdnění, či osobní důvody, to jsou staré známé minigolfové pravdy.Juniorské družstvo mělo již před finálovým turnajem zajištěný vítězství v juniorské extralize a tak mu nemusela příliš vadit skutečnost, že nebude hrát v kompletním složení Jediným zástupcem Chebu, který soutěžil vyloženě jen v individuální kategorii, byl Ondra Kocum. 

   Doslova slunečními lázněmi byl Olomoucký areál pod červencovým nebem. Vysoké letní teploty však trochu komplikovaly minigolfistům podmínky po herní stránce. Na filcovém úseku, který byl před MČR nově položený, se vlivem velkého horka vytvářely záludné boule, se kterými organizátoři museli bojovat nejen v tréninku, ale i v samotném turnaji. 

   Jak již bylo zmíněno, junioři měli své zlato jisté již před turnajem, bodový náskok v tabulce byl dostatečný. Otázkou však bylo, jak v přímém souboji obstojí Honza Kadlec proti svému reprezentačnímu kolegovi a favoritovi turnaje Ondrovi Škaloudovi. Honza letos již získal několik jeho skalpů, z předchozích turnajů. Nyní se mělo rozhodnout, kdo z těchto dvou největších adeptů získá titul juniorského Mistra České republiky. Vyrovnaný souboj se pro chebského juniora začal příznivě naklánět v průběhu druhého hracího dne, kdy se dostal do vedení. To pak dokázal udržet až do poslední dráhy a v napínavém závěru zvítězil o jediný úder. Juniorským Mistrem ČR pro rok 2016 se tak stal Honza Kadlec. Druhý chebský junior Daniel Bureš obsadil 7. příčku. 

   Ondra Kocum v mužské kategorii si přál zopakovat na loňské úspěšné vystoupení na domácím šampionátu, kdy se kvalifikoval do KO systému. Jedno nevydařené kolo v úvodu nedělní části ho však v silné konkurenci stálo praktické naděje na postup a obsadil 26. příčku v mužské kategorii. 

   V nedělním vyřazovacím KO sytému (hry na jamky) byl tak k vidění jediný hráč TJ MG Cheb, kterým byl Honza Kadlec. Na svůj sobotní úspěch však již nedokázal navázat a ve vyřazovacím sítu uvízl již v prvním kole. 

Olomoucké Mistrovství ČR 2016 je tedy již minulostí a to úspěšnou. Přineslo dva Mistrovské tituly pro TJ MG Cheb. Vítězství Honzy Kadlece znamenalo jeho premiérový juniorský titul. Vítězství juniorského družstva je navázáním na zlatou éru z druhé poloviny 90. let.

 

                                                                                                                                                                              H W

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz