Zlatá cesta došla do cíle i na Mistrovství ČR - vybojovali jsme extraligu !

22.07.2018 19:53

Neuvěřitelná cesta za vítězstvím se ze snu proměnila ve skutečnost. TJ MG Cheb vstupuje do extraligové společnosti. Z Rakovníka odvážíme zlato, stříbro a dva bronzy.

 

 

 

   "Tak blízko a taková šance, tak hlavně ať to je důstojný souboj do samotného konce !!!" Přesně takové bylo naše zbožné přání před samotným začátkem Mistrovství ČR a naší baráží o vytoužený postup do extraligy. Ačkoli jsme byli po triumfální prvoligové sezoně a přesvěčivém vítězství ve finále v laufu, museli jsme řešit jednu podstatně zásadní otázku....."kdo to tam vlastně odehraje?" Ze zlaté sestavy potvrdili účast jen tři lidé, což je pouhá polovina nezbytného počtu. Pracovní povinnosti zkrátka pohřbily možnost optimálně nasadit potřebný tým k poslednímu souboji na cestě z vrcholem. Nakonec se první a zásadní předpoklad podařilo splnit, nastoupili jsme v plném počtu. Marek Nečekal byl uvolněn z práce, Jana Nečekalová a Honza Wolf byli poslední dva články do plného počtu. Možnost střídání jsme neměli, každý si to svoje prádlo musel donést až do cíle a vydržet. Výsledky z uplynulé sezony napovídaly, že to zcela reálně mohou být plné tašky... Předturnajové prognozy jasně vyznívaly ve prospěch našich soupeřů, nicméně odehrát to musíme a začíná se vždy od nuly.

   Počasí všem minigolfistům přálo, dokonce až příliš. Sluneční výheň grilovala všechny poctivě a spravedlivě a po celý týden stejně. Obvyklá změna počasí se tentokrát v Rakovníku nekonala. Začínali jsme na betonu a druhý den jsme na něm končili. Dalo by se říct, že tato kombinace nám všem dobře vyhovovala. První dvojkolo bylo nesmírně vyrovnané. Na jeho konci jsme byli o jediný úder před Hradcem Králové a o čtyři údery před Františkovými Lázněmi a to byl vynikající vstup. Podstatný krok k úspěchu jsme učinili na betonové části druhého dvojkola. Jednoúderové vedení jsme si sice vyměnili s Hradcem, ale na Františkovy Lázně jsme uhráli solidní náskok a celkově jsme za sebou měli rezervu 24 úderů, což nám přineslo velké uklidnění. V miniaturové části jsme ještě něco přidali a po prvním hracím dni jsme již měli postupový náskok ve výši 32 úderů. V čele barážové soutěže byl Hradec, který vedl o 6 úderů. První hrací den jsme tedy zvládli na výbornou a vše jsme měli ve své moci.

   Následující ráno jsme začínali na miniaturu a výsledek družstva byl velmi dobrý. Hradec sice odskočil do vedení o 10 úderů, náš hlavní soupeř z Františkových Lázní však útok nezvládl a naopak nám dal k nohám další náskok a ten se navýšil na doslova luxusní velikost 54 úderů. Na betonové části  všechny tři týmy zahrály vyrovnaný výsledek, ale Františkovy Lázně zas o jeden úder ztrácely.

   Zbývalo před námi ještě poslední dvojkolo a to jsme si mohli již vyloženě užít. Pendolinový náskok a hlavně absolutní pohoda herní i týmová, to byly ty nejsilnější možné zbraně. Poslední miniaturovou část jsme podali náš nejlepší týmový výsledek a dokonce jsme se dokázali přiblížit k vedoucímu Hradci na rozdíl 6 úderů. Před závěrečným  betonem jsme si s nadsázkou řekli, že když je ten Hradec tak blízko, mohli bychom se pokusit o atak. To, co bylo bráno s úsměvem, se podařilo naplnit a baráž jsme zakončili zlatou třešničkou v podobě vítězství.

   Dalo by se říct, že úkol byl splněn a co víc si přát? No přeci nějakou tu individuální medaili a aby to opravdu cinklo....chtělo by to minimálně dvě !! :) O nejlepším juniorovi v ČR Honzovi Kadlecovi nebylo pochyb, ale kdo se přidá? Postaraly se o to naše seniorky. Za vítěznou Dášou Hirschmannovou získaly stříbro a bronz Eva Kadlecová a Jana Nečekalová. Velká gratulace všem!!

   Mistrovství ČR tedy skončilo pro Cheb vynikajícím výsledkem. Hned 5 našich hráčů postoupilo do závěrečného hracího dne, kdy se 32 nejlepších mužů a 16 žen utkalo ve vyřazovacím KO systému. Nejdelší cestu ušla Eva Kadlecová, která dokráčela až na stupně vítězů, když vybojovala druhou individuální medaili, tentokrát bronzovou. 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz