Minigolf na Štěpána - tentokrát na blátě

27.12.2011 21:23

Jako každý rok se tradičně na Štěpána uskutečnilo "vánoční minigolfové odpoledne". Prvním bodem programu byl Vánoční turnaj, jenž byl letos hodně výjimečný. Kromě standardně velké účasti (přijeli se zúčastnit i přátelé z Ingolstadtu - Dáša Hirschmannová a Volker Hoyer) se letošní ročník nemohl snad více lišit od toho loňského - vzhledem k tomu, že bylo oproti loňsku asi tak o metr sněhu méně (tudíž nic) jsme se rozhodli, že poprvé v historii odehrajeme celé jedno minigolfové kolo (jaký to rozdíl oproti čtyřem "ledovým" dráhám z minulého ročníku). A ačkoliv na Vánoce tolik o ty výkony nejde, tak stejně by mi první trojice neodpustila jejich nezmínění: třetí skončil František Nečekal ml., druhý Tomáš Bureš a s na zimu téměř neskutečnými 27 údery vyhrál Volker Hoyer.

Další bodem odpoledne byla klubová schůze, kde byla shrnuta uplynulá úspěšná sezóna. A tak kromě vyslechnutí zpráv předsedy klubu Františka Nečekala st., STKáře Františka Nečekal ml., hospodářky Jany Nečekalové a dobrého gulášku došlo i na vyhodnocení Přeboru oddílu a Oddílového žebříčku.

Vzhledem k tomu, že nebyl v průběhu sezóny nalezen vhodný termín k uspořádání samostatného přeboru, bylo rozhodnuto, že se, jako tradičně při této situaci, budou počítat úvodní 3 kola z červencového Maratonu. Na třetím místě se tak se součtem 87 úderů umístil Lukáš Toman (velmi těsně, pouze na rozdíl, porazil Františka Nečekala st.). Druhá skončila s 84 údery Dáša Hirschmannová a o úder vyhrál František Nečekal ml.

Oproti Přeboru oddílu je oddílový žebříček celoroční soutěž, ve které se sčítá sedm nejlepších výsledků (interní bodování nemá souvislost s celorepublikovým bodování čmgs). Vzhledem k tomu, že většina hráčů se oproti loňskému roku zlepšila a navíc se nám do žebřičku dostali i noví hráči, tak rozdíly v letošním ročníku byly mezi jednotlivými pozicemi velmi těsné (jen kromě odstupu nejlepších dvou od zbytku pole :-) ). Nicméně půjdu postupně: nejpřímějším překvapením byla dvojice nováčkovských "komet" - Ondřej Kocum a Jan Tvrdý, kteří i přes naskočení až v půce sezóny dokázali obsadit 12. resp. 6. místo, kromě nich se též vysoko "vyšvihl" Michal Lojka, který nakonec obsadil těsné čtvrté místo. Naopak v "sezóně zlepšování" poněkud zklamal propad Lukáše Tomana, a to dokonce až na 9. místo.

 

Top 10 Oddílového žebříčku 2011:

10. Placr Václav

9. Toman Lukáš

8. Broumský Jiří

7. Wolf Jan

6. Tvrdý Jan

5. Nečekal František st.

4. Lojka Michal

Třetí místo obsadila naše seniorská reprezentantka Jana Nečekalová.

Druhá skončila další naše seniorská reprezentantka a letošní mistryně republiky Dáša Hirschmannová.

A nejlepší byl letos po roční odmlce František Nečekal ml. s rekordním ziskem 1118 bodů (i druhá Dáša Hirschmannová se dostala přes dříve nepřekonanou hranici tisíce bodů).

Jako klub si můžeme jenom přát ať letos nastavený pozitivní trend pokračuje a co nejvíc hráčů se příští rok zase zlepší.

 

LT

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz