Vítězné loučení s rokem 2011

20.10.2011 12:08

V neděli 9. října se uskutečnil poslední oficiální turnaj roku 2011 - 4. Bohemia Tour na hřišti Děkanky Praha. Jednalo se o druhé kolo 1. ligy smíšených družstev sezóny 2011/2012 a pro naše prvoligové družstvo o mimořádně důležitý turnaj, jelikož po nepovedeném prvním kole ve Františkových Lázních jsme drželi až 5., sestupové, místo v průběžné tabulce, což rozhodně pro nás, jako obhájce stříbrných umístění z posledních dvou ročníků 1. ligy, nebyl vůbec dobrý start sezóny  (1. ligy smíšených družstev se účastní 6 týmů, vítěz postupje do extraligy, poslední 2 sestupují do druhé ligy).

 Tradiční společné závěrečné foto úspěšné výpravy (zleva dole: Karel Soustružník, František Nečekal ml.; uprostřed: Jiří Broumský, Jana Nečekalová, Dagmar Hirschmannová, František Nečekal st.; vzádu: Jan Wolf, Jan Tvrdý,Llukáš Toman, Tomáš Bureš)

Vzhledem k již zmiňované důležitosti turnaje jsme se rozhodli, že vyrazíme již ve čtvrtek a měli jsme tak tři dny tréninku oproti standardním dvěma, navíc jsme měli podporu v podobě nehrajícího kouče našeho předsedy Františka Nečekala st. Ve čtvrtek jsme si užili ještě poslední "letní" den se sluníčkem a teplotami přes 20°C, nicméně od pátku až do neděle již panovalo velmi nepříjemné počasí s ranními teplotami kolem 5°C, odpoledními maximálně 13°C, občasnými přeháňkami, k tomu na dráhy neustále padalo listí a jehličí, nicméně když trochu předběhnu, poctivý trénink i za nepříznivých podmínek se rozhodně vyplatil.

 

Nakonec jsme do ligy nastoupili ve složení: Jan Wolf, Lukáš Toman, Dagmar Hirschmannová, Jiří Broumský, František Nečekal ml. a náhradnice Jana Nečekalová.

1. kolo se nám téměř již tradičně nepovedlo a po 129 úderech jsme byli průběžně až pátí, naštěstí se začátek příliš nepovedl žádnému týmu a tak jsme ztráceli pouze 7 úderů na první Františkovy Lázně.

2. kolo začalo pomalu ukazovat kdo se potkal s jakou formou, i když rozestupy zůstávali stále minimální (vzhledem k tomu, že jsme byli teprve v polovině). Jediný kde se „odhlásil“ ze hry o vítězství byl Rakovník „B“. Naše velmi dobré a především vyrovnané kolo, kdy tři hráči zahráli 23 a dva 24 se součtem 117 dokonce stačilo na průběžné vedení s Františkovými Lázni, nicméně stále jen o 8 úderů před pátým.

Jako z větší části rozhodující se ukázalo 3. kolo, kdy zatímco Honza Wolf a Lukáš Toman po nepovedeném začátku svých kol zabojovali a „urvali“ ještě solidních 25, tak Dáša Hirschmannová, Jirka Broumský a Fanda Nečekal předvedli vynikající výkony 21, 20 a 22 úderů, což dohromady dalo součet 113, což je vyrovnaný klubový rekord. Tento výsledek spolu např. s nepovedeným kolem taktéž dosavadních lídrů Františkových Lázní znamenal posun na samostatné první místo stále s malým náskokem pěti úderů na druhého (Tempo Praha „B“), ale už slušných dvanácti na třetí Plzeň.

Poslední kolo se neslo ve znamení „hlavně nic nezkazit“ a to se nám dařilo, a když se k tomu přidal nevydařený finiš Tempa, tak jsme se již několik málo drah před koncem mohli začít pomalu radovat z celkem třetího našeho dílčího vítězství v historii 1. ligy smíšených družstev. Tento úspěch nám v průběžném pořadí po dvou z pěti dílů ligy vynesl posun na prozatímní velmi dobré druhé místo.

 

Kromě vítězství v lize smíšených družstev jsme dosáhli též na 7. místo v 1. lize seniorských družstev a nemalých úspěchů dosáhli i v kategoriích jednotlivců: František Nečekal ml. vyhrál silně obsazenou kategorii můžů, Dagmar Hirschmannová suverénně ovládla kromě kategorie seniorek i absolutní pořadí žen a Jan Tvrdý obsadil druhé místo v juniorech.

 

Ani velmi nepříjemné počasí tak naší desetičlenné výpravě nezabránilo, aby z posledního turnaje Bohemia Tour v roce 2011 udělala rovnou též ten neúspěšnější.

LT

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz