Oranžová vlna rozbouřila klidné hladiny extraligy

14.10.2018 20:01

    Sen se stal skutečností a 7.9.2018 jsme vyjeli do Příboru, za úplně první účastí chebského minigolfového klubu v extralize smíšených družstev.

    Cesta byla náročná a vyhlídky na úspěch nijak růžové. Hřiště v Příboru je totiž považováno za jedno z nejtěžších v republice a ani zkušenostmi se nemůžeme srovnávat s ostatními účastníky extraligy, kteří se pravidelně účastní mezinárodních týmových soutěží. Tak jsme se aspoň vyzbrojili účastí juniora Jéni Kadlece, účastníka mistrovství světa juniorů a samozřejmě.. dobrou náladou.
    Do Příboru jsme dojeli ve čtvrtek v pozdních nočních hodinách, takže jsme mohli hned ráno vyrazit na hřiště. To byla obrovská výhoda, protože ostatní účastníci přijížděli až v dopoledních hodinách a my jsme tak mohli v klidu potrénovat pár drah. V tu dobu také dorazily naše extraligové posily ze Slovenska a náš tým se stal kompletním. Ve složení: Jan Tvrdý, René Šimanský, Ján Tolarovič (oba hráči Trnavy), Marek Nečekal, František Nečekal ml., Jéňa Kadlec a náhradník Eva Kadlecová jsme poctivě celý pátek a sobotu vymýšleli a trénovali systémy. Při sobotní večerní poradě jsme si řekli, že bychom jako nováčci byli rádi za páté místo, zvlášť když nikdo nevěřil v náš postup do extraligy.
    A v neděli ráno to vypuklo! Ve 8.00 hod. nastoupil Jan Tvrdý jako úplně první hráč celého startovního pole na první dráhu a po jeho úderu Cheb vedl extraligu ..samozřejmě do úderu hráče druhého v pořadí :-D
    Turnaj se hrál na 4 kola, na eternitovém povrchu po 18 drahách.  Účastní se vždy 6 smíšených týmů z celé republiky, dále se hrají juniorské, ženské a seniorské kategorie, a samozřejmě je to i soutěž jednotlivců.
    Pořadí týmů i jednotlivců se v průběhu turnaje stále měnilo. Ve smíšených týmech se o prvních dvou místech rozhodovalo již stabilně mezi týmem SK Tempo a MGC Olomouc. Nám však šlo o ty další umístění, po prvním kole jsme obsadili čtvrté místo, které jsme však v následujícím kole ztratili a propadli se na pátou pozici. Tu jsme si drželi až do čtvrtého kola, kdy také došlo v našem týmu na střídání a Eva Kadlecová nahradila od sedmé dráhy Marka Nečekala. Střídání proběhlo v průběhu turnaje i u našich rivalů o třetí a čtvrté místo, tedy týmů 1,DGC Bystřice pod Hostýnem a GC 85 Rakovník. Zřejmě únava a nervozita způsobila, že hráči z těchto týmů v posledním kole dost chybovali, zatím co my jsme si dokázali udržet svůj výkon a dokonce se i maličko zlepšit...a po posledním úderu Evy Kadlecové na 18 dráze to bylo jasné: chebští minigolfisté ve své extraligové premiéře vybojovali nádherné třetí místo v týmech!!
    Cinkalo to i v jednotlivcích: Jéňa Kadlec vyhrál juniorskou kategorii.

                                                                                                                                                                                                                                            EK

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz