Na Přeboru Čech v Plzni jsme obstáli a stihli se i vykoupat

22.06.2016 14:16

V Plzni jsme zažili věci nevídané - apokalypsu z nebes, bahenní lázně i necitlivý verdikt jury. Máme ale i dvě prvoligové prvenství a jednoho Přeborníka. 

 

   Plzeňský přebor Čech naplnil medailová očekávání chebských minigolfisů, přinesl však i pocity smíšené až trpké a chvílemi připomínal i legendární Woodstock. . Část výpravy dorazila již ve čtvrtek a měla štěstí na počasí. Krásný slunečný den umožnil podmínky pro ideální trénink. Páteční skupina již poznala klasickou tvář "turnajové Plzně"....od rána až do odpoledne pršelo a tréninkové podmínky byly zmařeny. V odpoledních hodinách však počasí bylo k minigolfistům přeci jen milosrdné a krátký trénink jim již umožnilo. Tím se všk minigolfisté s vodou loučili na krátkou dobu. 

   Ve finále první ligy jsme měli ve hře dvě medaile. Ženské družstvo v sestavě Kateřina Jankovičová, Eva Kadlecová, Jana Nečeklová a náhradnicí Zuzanou Placrovou si zlatou pozici nenechalo vzít a dokráčelo si pro vítězství v závěrečném prvoligovém kole i v celkovém pořadí.Vítězstvím v první lize získalo naše ženské družstvo vstupní lístky do extraligové soutěže žen. 

   Další zlatá medaile pro Chebské barvy přinesla soutěž první ligy žákovských družstev. Adam Šmíd a Denis Artamanov tak na závěr soutěže stáli na nejvyšším stupínku. 

   V individuálních kategoriích jsme přidali ještě další tři placky, od každé hodnoty po jedné. Ty se však rodily za okolností až téměř neskutečných a o hodnotě jedné z medailí se rozhodlo až u "zeleného stolu".....ale popořádku. 

   Sobotní hrací den přinesl ideální podmínky z hlediska počasí. Vše se však změnilo v průběhu 3. kola, kdy se nad Plzní snesla "potopa světa" Liják, bouřka a kroupy v nevídané intenzitě způsobily fakt, že mnozí z hráčů se ani nestihli schovat před touto pohromou. V mžiku se nad jejich hlavami snesla smršť, a každý byl vděčen za kousek suchého místa. Plzeňské turnaje bývají často provázené deštěm, tao červnová přeháňka však byla nesmírně intenzivní. Mnohá místa na hřišti se proměnily v laguny a některé dráhy se dostaly pod úroveň hladiny vzniklých jezírek. Po odeznění přívalové smrště nastalo odklízení pohromy. Na řadu přišly krumpáče a hloubení odvodňovacích struh a vysoušení drah. Vlhkost vzduch se mnohonásobně změnila a na hřišti se vyskytoval téměř skleníkový efekt. Okolí drah se proměnilo v nasáklý močál a bahniště, téměř jako legendárním Woodstocku. Nicméně turnaj mohl pokračovat. Nyní záleželo, jak se hráči dokáží vyrovnat s nově vzniklými podmínkami. 

   Honza Wolf měl turnaj skvěle rozehraný, po vynucené přestávce se však nedokázal vyrovnat s promočenou výbavou a následovně se propadl ve výsledkové listině až na hranici postupu do finále. Honza Kadlec naopak udržel své vynikající výsledky a potvrdil formu i fakt, že v Plzni nejen studuje, ale i poctivě trénuje. Své vedení v juniorské kategorii navýšil až na 16 úderů. Za svými zády nenechal nikoho jiného, než soupeře z největších - Ondřeje Škalouda z Rakovníka. 

   Nedělní hrací den přinesl ještě dvě hrací kola a boje pokračovaly. Po nich vzešly postupující do dvou finálových kol. Honza Wolf zůstal o jediný úder pod čarou ponoru, Ondrovi Kocumovi chyběly údery dva. Honza Kadlec si suverénně vedl mezi juniory, Eva Kadlecová vedla soutěž žen a Jana Nečekalová si držela třetí příčku v seniorkách. Ve finálovm dvoukole však přišel obrat, se kterým se asi málokdo setkal. 

   Evě Kadlecové se to první nevyvedlo a přišla o svůj nahraný náskok. V tom druhém se jí vedení podařilo strhnout zpět na svoji stranu a o jediný úder  se jí podařilo zvítězit. Pak se nad Plzní znovu zatáhlo nebe. V rozehraném druhém kole zbylých kategorií se však plzeňská apokalypsa nad hlavam minigolfistů vrátila, i když tentokrát bez krup. Turnaj byl znovu přerušen. Meteorologické prognozy předvídaly delší déšt s malou přestávkou. Turnajová jury se sešla a došla k rozhodnutí, že druhé finálové kolo bude anulováno. To znamenalo, že v platnosti zůstanou výsledky po odehraném 7. okruhu a v případě shodného počtu úderů se uskuteční rozstřel, který se do mezidešťové přestávky měl vejít. Fakt, že již dohrané kategorie měly svoje vítěze vzešlé na hřišti zkrátka neplatil. Eva tak musela nastoupit na rozstřel a v něm byla neúspěšná. Kalich hořkosti byl naplněn až po okraj. 

   Honza Kadlec nakonec svého Mistra Evropy deklasoval o vagonových 19 úderů a stal se Přeborníkem Čech. Jana Nečekalová v npínavém závěru získala bronz. V žácích to napínavé nebylo již delší dobu a Adam Šmíd zvítězil před Denisem Artamanovem. 

 

                                                                                                                                                                                H W

 

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz