Cestu za zlatem jsme dokončili finálovou zlatou tečkou !

28.06.2018 12:35

Cestu ke zlatým medailím jsme bezpečně kontrolovali a dotáhli do úspěšného konce. Získali jsme tři tituly Přeborníků Čech. Na Mistrovství České republiky nás čeká baráž o extraligu.

 

 

   Do finále první ligy v rámci Přeboru Čech jsme nastoupili v podzimním prostředí, Po tréninkových letních podmínkách se den před turnajem dostavilo prudké ochlazení doprovázené občasným deštěm, který však naše zlaté vyhlídky nerozpustil. Ke zdolání poslední překážky na cestě ke zlatem nastoupli Cheb A v sestavě Honza Tvrdý, Boris Svoboda (pro něj to znamenalo comeback po roční pauze), Eva Kadlecová, Marek Nečekal, Honza Kadlec a v roli náhradníka Honza Wolf. 

   Jednoznačným předsevzetím týmu bylo vybojovat minimálně druhé místo, které nám zaručovalo celkové prvoligové vítězství. Všichni jsme však byli odhodláni potvrdit své vítězství i závěrečnou výhrou. Františkolázeňské hřiště je velmi nevyzpytatelné a dokáže pořádně zamíchat pořadím i psychikou hráčů. Se vším jsme počítali a cítili respekt, vůli zvítězit nám to však nezviklalo. Do prvního kola jsme vstoupili vlažně, nicméně nám to pohodlně stačilo na tolik potřebné druhé pořadí v turnaji. Navíc náš největší konkurent - domácí tým Františkových Lázní utrpěl hned v úvodu ztrátu 8 úderů. 

   Druhé kolo, které bylo naším nejlepším, jsme se katapultovali na vedoucí příčkua vytvořili si i poměrně solidní náskok. Zkrátka jsme se dostali do silné pozice a nemuseli cítit nervozitu či obavy o výsledek, mohli jsme hrát svoji hru a vydrželo nám to i v kole třetím. 

   Ve čtvrtém a závěrečném kole sobotní části jsme výsledkově kolabovali  Jednalo se o náš nejhorší součet družstva a v tomto kole jsme ztratili celý doposud získaný náskok. Františkovy Lázně dohnali ztrátu 18 úderů a pouze jediný úder za námi zaostávali na druhé příčce. Pozice, kterou jsme však měli získanou již před samotným Přeborem Čech, nám zajišťovala potřebný klid a nebyl důvod k panice. Navíc jsme měli možnost si do nedělního hracího dne odpočinout a připravit se do herní pohody.

   Do nedělního rána jsme se však vyspali do zlatého dne a bylo to poznat. Potvrdila se naše herní i psychická pohoda a zúročili jsme i výsledky poctivého a zodpovědného tréninku. Hned v 5. kole jsme si znovu vytvořili menší náskok před domácím týmem a ten jsme si bezpečně udržovali až do samotného závěru. Na  polední dráze ještě došlo k symbolickému střídání a pak mohlo oficiálně dojít k oslavám a gratulacím.Náš pronásledovatel Františkovy Lázně stačil s dechem jen na Radotín a v boji o zbylé medaile byly úspěšnějším týmem. Brambory si odváží Tempo, ale jejich pozice už byla nezměnitelná před turnajem.

   Cheb tedy zopakoval historii z roku 2012 a získal prvoligové zlato. Před 6 roky o účast v extralize nestál a na postup nereflektoval. Nyní však tým Chebu o extraligovou příslušnost usiluje a posledním krokem bude baráž o extraligu, která se uskuteční v rámci Mistrovství ČR v Rakovníku. Opakování historie však znamená i to, že i letos získal Cheb Přebornický titul v kategorii mužů zásluhou Honzy Tvrdého, Také kategorie seniorek zopakovala historii Vítězstvím Evy Kadlecové před druhou Janou Nečekalovou. Letos jsme ještě jedno vítězství přidali a to juniorem Honzou Kadlecem, který byl i nejlepším hráčem ze všech účastníků. 

   Když už jsme zmínili opakování historie, ještě pro doplnění uvedeme, že stejně jako před 6 lety zvítězil tým Chebu B ve druhé lize. Očití pamětníci však ještě mohou dodat, že stále tomu ještě něco chybí.... ano.....je to tak. Ani v tomto nehodláme historii okrást a Spanilá jízda  bude !!

 

                                                                                                                                                                                                               H  W

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz