Stříbrné místo z Radotína nám udrželo prvoligový zlatý punc

16.10.2017 20:55

Druhé místo z Radotína 2017 nám zajistilo přezimování na vedoucím místě první ligy. Druholigové Béčko Chebu je po podzimní části na druhé pozici.

 

   Po výhře v úvodním kole jsme svoji vynikající výchozí pozici nehodlali ztratit v Radotíně, kde se konalo druhé kolo první ligy. Statistiky předchozích turnajů v Radotíně nevyznívaly pro Cheb příliš optimisticky, nikdy se nám tam z hlediska týmových výsledků příliš nedařilo. Tentokrát jsme však měli velmi lichotivou předturnajovou pozici. První říjnová neděle tedy měla přinést rozuzlení, zda si udržíme svoji vedoucí příčku, nebo ji přepustíme někomu ze soupeřů.

   Chebský tým nastoupil do turnaje v tomto složení: Honza Kadlec, Eva Kadlecová, Honza Tvrdý, Jana Nečekalová, Marek Nečekal a náhradník Honza Wolf. Vstup do turnaje se nám podařilo zachytit dobře a po prvním kole jsme se usadili na 3. - 4. místě se ztrátou pouhých dvou úderů na vedoucí příčku. Po kole druhém, které bylo naším nejlepším jsme dvouúderovou ztrátu zlikvidovali a vyšvihli jsme se na vedoucí příčku, kterou jsme sdíleli s domácím týmem Radotína. 

   Ve třetím kole jsme zahráli výsledkově nejhorší součet družstva a pořadí na čele se opět měnilo. Podle očekávání vedli domácí, my jsme ztráceli 6 úderů a s Františkovými Lázněmi jsme se dělili o druhou příčku. To byl před závěrečným okruhem velmi dobrý výsledek, který bychom před turnajem brali všemi deseti. Nyní jsme to však cítili jako zaváhání s ohledem na vývoj turnaje. Nicméně, dobojováno ještě nebylo a před hráči bylo ještě závěrečné kolo.

   Čtvrtý okruh pro nás znamenal zlepšení, nicméně na Františkovy Lázně jsme ztratili dva údery. K velkému překvapení to ale neznamenalo pád na třetí příčku, ale osamostatnění na stříbrném stupínku. Vedoucí Radotín totiž závěrečný okruh nezvládl a klesl na zmiňované třetí místo.  

   Druhé místo z Radotína tedy hodnotíme jako úspěšné vystoupení, ačkoli jsme cítii i částečně zklamání - přeci  jen jsme byli pouhé dva údery od vítězství. Vítězné podium jsme tak měli pouze v individuálních kategoriích. Jana Nečekalová se stala vítězkou seniorek, Jolana Nečekalová vítěznou žákyní. Dvě stříbrná podia vybojovali Honza Kadlec v juniorech a Honza Tvrdý v mužích. Bronzový stupínek získala ještě Eva Kadlecová v kategorii seniorek. 

   Radotínský turnaj byl posledním soutěžním tohoto roku a tím nejdůležitějším výsledkem je, že rok 2017 zakončíme jako vedoucí tým první ligy !!! 

 

 

*********************************************************************************************************************************************

 

   Zde pod čarou ještě stručná zmínka o závěrečném turnaji druhé ligy. Po vítězném vstupu do druholigové soutěže chtělo družstvo Chebu B navázat na úvodní úspěch i na turnaji ve Františkových Lázních. Sobotní neligový Open napověděl, že to nebude vůbec snadná záležitost. Na domácím hřišti byla Františkovy Lázně mnohem tvrdším supeřem než na chebském betonu a i Rakovník C potvrdil, že jejich minigolfoví navrátilci Bystřičtí se rozehrávají k velmi solidním výkonům. 

   Cheb B nastoupil v sestavě Dan Hrachovec, Honza Wolf, František Nečekal ml. a náhradníkem Václavem Placrem. Úvodní dvě kola ukázaly, že za vítězstvím si jde duo Františkovy Lázně B a Rakovník C. Týmy Chebu B a C si to ve druholigovém derby rozdávali v souboji o bronzovou příčku, přičemž lépe si vedlo Béčko Chebu. Až ve třetím a čtvrtém kole se podařilo Chebu B podat výkon, kterýsi před turnajem předsevzal. Náskok Františkových Lázních se podařilo snížit, Rakovník však i tentokrát byl přeci jen lepším týmem a dokráčel si pro vítězství. To ho vyšvihlo na průběžnou první příčku druhé ligy. Se ztrátou jednoho bodu přezimuje na druhém místě Cheb B, Třetí příčka patří rezervě Františkových Lázní a čtvrté místo uzavírá Cheb C. 

   Individuální podia přeci jen nepostrádala zástupce oranžových barev. V seniorkách to byla Jana Nečeklová (so 2., ne 1.), Honza Wolf v seniorech ( so 2., ne 3.), Milan Kruliš v seniorech II ( sobota 3.) a František Nečekal mladší v mužích ( neděle 3.)

 

                          

  H W

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz