Z Radotína jsme nedokázali vydolovat naše maximum, ale přezimujeme na bezpečné bronzové příčce

29.09.2016 11:25

Předturnajové obavy z Radotína vystřídaly poturnajové rozpaky. V závěru jsme si opět nechali vyklouznout minimálně půlbod, ale v průběžné tabulce nám patří bronzová příčka. Nejlepším hráčem Chebu byl Honza Kadlec. 

 

 

   Cíl předturnajové Radotínské mise byl stručný - skončit do 3. místa. S tímto předsevzetím jsme se chystali na druhé prvoligové kolo. Radotínské hřiště jsme z minulého prvoligového působení znali jako nevyzpytatelné do poslední dráhy, zažili jsme zde i sestup z první ligy. Nyní jsme zdejší turnaj chtěli odehrát tak, aby jsme si zbytečně nekomplikovali naše postavení v tabulce po sympatickém návratu do první ligy. Počasí bylo doslova úžasné plné slunce a bylo to úplně poprvé, co Radotínské hřiště umožnilo účastníkům první ligy odehrát kompletní čtyři okruhy. 

   Chebský tým nastoupil v sestavě František Nečekal mladší, třikrát Honza (Wolf, Tvrdý a Kadlec) a do finiše byl určen Boris Svoboda. Záda kryla Eva Kadlecová z pozice náhradníka. Úvodní studené kolo jsme neměli nejšťastnější a vyšla z něj nelichotivá 4. pozice se ztrátou 7 úderů na vedoucí duo. Tuto příčku se nám podařilo opustit v kole druhém, když jsme zahráli náš nejlepší týmový výsledek. V tomto kole jsme už mohli nastoupit odlehčení o teplé svršky a výkon družstva 120 úderů nás vyšvihl na průběžnou druhou příčku. Vedoucí Františkovy Lázně měly náskok 9 úderů, tři rány za námi se umístila třetí Plzeň. Překvapením byla pozice domácího Radotína. Patřila mu dělená 4.-5. příčka a zaostával za námi o celých 8 úderů. Prakticky ze hry byla Děkanka s velkým odstupem dalších 11 úderů.

   Třetí kolo jsme nerozjeli dobře a zavánělo průšvihem. Honza Wolf prožil očistec na labyrintu, který znamenal černou kaňku na výsledkové tabuli. Zbytek družstva se ale výborně zazelenal a znamenalo to, že jsme si stále drželi druhou pozici. Ztráta na vedoucí Františkovy Lázně byla téměř gigantická - činila 19 úderů. Přesto jsme ale drželi náskok 4 rány před domácím Radotínem. Po třetím okruhu jsme tedy byli stále ve hře, navíc tabulka přinesla překvapující zjištění. I s černým výsledkem jsme nepropadli tabulkou, dokonce ani náskok na třetí místo jsme neztratili. Zvýšil se o ještě o jeden úder, jen soupeři se vyměnili, za námi se usadil Radotín. Ten po nevydařeném úvodu stoupal vzhůru, přesto bylo velkým překvapením , že to není on, kdo vládne lize.

   Závěrečný čtvrtý okruh potvrdil, jak s skvělou míchačkou dokáže hřiště v Radotíně být. Opětovně jsme předvedli, že nám závěry nejdou, znovu jsme podali náš nejhorší výkon dne, byť jen o jediný úder. No a v jednom úderu se dokázalo měnit pořadí ohromně. Honza Wolf nechtěl zbytečně ohrozit tým dalším případným nákladem a před labyrintem střídal - udělal dobře. Zcela famózní nástup předvedli domácí borci z Radotína. Výborným finišem se kolem nás přehnali jak rychlík a nezastavili se ani u vedoucích Františkových Lázní. Zlikvidovali jejich náskok 23 úderů a ještě jim zůstala dvou úderová rezerva. Lázeňáci si vybrali velmi silnou slabou chvilku a o ohromný náskok přišli. V samotném závěru, kdy se každým úderem posouvalo pořadí týmů si ale stříbro uhájili. Cheb však opět své zaváhání zaplatil a i o to třetí místo se musel dělit s Plzní. Vzhledem k průběhu a vývoji turnaje to znamenalo na závěr zklamání. V průběžné tabulce přezimujeme na bronzové příčce s mírným náskokem. Kdybychom však opět neztratili v samotném závěru, mohli jsme přezimovávat mnohem klidněji. 

   V seniorské lize naše družstvo obsadilo solidní 5. místo a v žákovské lize patří Chebákům vítězství.

   V individuálních výkonech zaslouží ocenění Honza Kadlec, který byl tahounem družstva a vítězem juniorské kategorie. Opět získal skalp Mistra Světa Ondry Škalouda. V žácích zvítězil Denis Artamanov před Adamem Šmídem. Eva Kadlecová získala stříbrnou příčku v ženské kategorii a Jana Nečekalová po úspěšném rozstřelu obsadila bronz mezi seniorkami. 

 

                                                                                                                                                                                            H  W

 

Bohemia Tour Radotín tabulka 1. ligy 

 

pořadí družstvo údery body
1. Fortuna Radotín 496 7
2. Františkovy Lázně 498 5
3. - 4. TJ MG Cheb A 502 3,5
3. - 4. MGC Plzeň 502 3,5
5. Děkanka Praha 516 2
6. Rakovník B 519 1

 

Tabulka 1. ligy po 2. kole

 

pořadí družstvo údery body
1. Františkovy Lázně 1004 12
2. Fortuna Radotín 1007 11,5
3.  TJ MG Cheb A 1013 8
4. MGC Plzeň 1050 4,5
5. Rakovník B 1045 4
6. Děkanka Praha 1056 4

 

 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz