Rakovnický beton vrátil Áčku Chebu přesvědčivé vedení ve druhé lize...

17.05.2016 13:30

Obtížný rakovnický beton, rozmary květnového počasí, další prestižní chebské derby, překonání rekordu hřiště a vítězství Evy Kadlecové - to vše přinesl minigolfový víkend, ve kterém se chebské Áčko vrátilo do trháku....

 

   Týden po svém velmi rozpačitém výsledku z Chomutova hodlalo Áčko Chebu potvrdit, že na svoji vítěznou sérii v druholigovém tažení hodlá navázat. Tentokrát měl minigolfový kalendář na programu dva turnaje v Rakovníku, přesněji dva Openy a ligový byl ten nedělní. Hrálo se na betonovém hřišti, které všichni znají jako výrazně obtížnější než domácí v Chebu. Největším otazníkem tedy bylo počasí, které je v Rakovníku pověstné tím, že výrazně dokáže ovlivnit výsledky tréninkového úsilí. Páteční tréninkový den byl pro minigolfisty velmi příznivý a slunečný den by si jistě přáli i v následujích hracích dnech.

   Sobotní neligový Open měli hráči herně doladit tréninkové poznatky a připravit se na nedělní ligu. Počasí už tolik příznivé nebylo, přidal se chladný vítr a hráči se již museli přiobléknout do tepláků a mikin. Bylo jasné, že úspěšný výsledek bude záležet na úspěšném zdolání prvních pěti drah a především zvládnutí dráhy č. 7 - odpalu. Ten je v Rakovníku velmi obtížný, dlouhý. Domácí pořadatelé navíc travnatou výseč prosypali pískem, který výrazně zpomaloval odehraný míček. Zahrání této dráhy na dva údery tak byl vynikající výkon. I tak zde byly k vidění esa a jedno z nich se podařilo Petrovi Průchovi. 

 Rovněž další úseky hřiště již tolik "padavé" nebyly a rakovnické hřiště zkrátka potvrzovalo svoji vyšší obtížnot. Když se k tomu všemu ještě připočte i přítomný vítr, dosažení lépe barevného výsledku nebylo vůbec jednoduché. O to víc zasloužilo uznání překonání rekordu hřiště, kterého byli sobotní účastníci svědky. Výkonem 79 úderů to dokázal domácí hráč Stanislav Staněk. Ani chebští minigolfisté však nezůstali bez podiových umístění. Daniel Bureš (1. junioři), František Nečekal mladší (3. muž) a Jana Nečekalová (2. seniorky) získali za své výkony poháry. 

   Nedělní ligové ráno provázela slunečná, ale studená obloha a hráči tak na sebe oblékali tzv. vše, co taška dala. Znovu se potvrdilo, že i v polovině května není přibalený kulich v tašce žádnou zbytečnou věcí.Slunce nám brzy dalo vale, oblohu zakryla tmavá mračna a chladný vítr se rovněž na hřiště vrátil. Pár kapek z nebe také spadlo a vypadalo to na mrzutý, studený a zmoklý turnaj. Zůstalo však jen u chladu, větrna a meteoroligické předpovědi dosáhly lokální výjimky. Chebské derby se odehrálo ve velmi prestižní atmosféře, úsměvy však nechyběly a nebýt nepříjemného chladu, mohli jsme si naše vzájemné soupeření užít ještě víc. A tým nastoupil v sestavě Ondra Kocum, Honza Wolf, František Nečekal mladší a Eva Kadlecová. Náhradníkem byl Václav Placr. Béčko postavilo svůj tým v této sestavě: Jana Nečekalová, František Nečekal starší, Petr Průcha a Karel Soustružník. 

   V úvodním kole naplnilo Áčko očekávání a usadilo se na první pozici, kterou nehodlalo přepustit. Béčko zaujalo s odstupem 18 úderů 2. příčku a mělo jednoúderovový náskok před třetí Jesenicí. Ve druhém kole náskok Chebu A narostl na 22 úderů, ale na druhém místě se prohodilo pořadí mezi pronásledovateli. Béčko na druho příčku ztrácelo 10 úderů. Třetí kolo již nepřineslo změny v pořadí, ale rozestupech. Ligu v Rakovníku tak ovládl Cheb A a Béčko skončilo třetí.

   

výsledky druhé ligy  4. kola v Rakovníku 

pořadí tým údery body
1. TJ MG Cheb A 396 5
2. Varieté Jesenice 444 3
3. TJ MG Cheb B 458 2
4. Chomutov 1512 0

 



 

Tabulka druhé ligy po 4. kole 

pořadí tým údery body
1. TJ MG Cheb A 1642 17
2. TJ MG Cheb B 1830 13
3. Varieté Jesenice 2275 7
4. Chomutov 2935 6

 

 


   Individuální kategorie znamenaly v nedělním turnaji opět podia pro chebské hráče. Tři naši zástupci se o své umístění museli poprat ještě při závěrečném rozstřelu. Jediná Eva Kadlecová z něj vyšla vítězně a vyhrála soutěž žen. Jana Nečekalová pak obsadila třetí místo v seniorkách a na Františka Nečekala mladšího zbyla pomyslná brambora v mužské ktogorii. Ty doslovné se za 4. místa rozdělovaly už v sobotu, což můžete vidět v přiložené fotogalerii. Již tento víkend se minigolfisté do Rakovníku vrátí v rámci Bohemia Tour. 

H W

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz