Eva Kadlecová vstoupila do minigolfové historie, když na seniorském Mistrovství Evropy vybojovala stříbrnou medaili !

09.08.2017 14:34

Seniorské Mistrovství Evropy vyneslo pro Českou republiku dvě stříbrné medaile. Týmová pro seniorské družstvo se v odvážných předturnajových prognózách nejevila jako nereálná. Ta individuální, v podání Evy Kadlecové, byla doslova senzací, ale rozhodně zaslouženou odměnou za skvělý výkon.

 

 

   Již podruhé v historii se stal Cheb sledovaným centrem minigolfového dění, když se zde odehrál seniorský evropský šampionát (SEC). Ten předchozí z roku 2010 se tenkrát setkal s velkými ohlasy účastníků, kteří si pochvalovali podmínky a připravenost organizátorů, kterým byl TJ MG Cheb. Dovolíme si říct, že jsme letos za šampionátem z roku 2010 rozhodně nezaostali, o čemž svědčí řada ohlasů a poděkování mnohých zúčastněných. Nechybělo však mnoho a mohli jsme se potýkat s velkými nepříjemnostmi. V poslední tréninkový den před startem tohoto turnaje se v pozdních večerních hodinách prohnala nad Chebem velmi silná bouřka a intenzivní déšť. K našemu velkému štěstí však bouřku nedoprovázel pustošivý vítr, který páchal škody jinde. Stanové městečko pro zázemí hráčů, které na hřišti postavil pořádající oddíl, přežilo bez újmy a stejně tak nedošlo k pádu žádného stromu v okolí hřiště. Ve středu 2.8. tak mohl SEC 2017 Cheb odstartovat. 

   Českou republiku reprezentovala dvě družstva. V sestavě reprezentačního družstva seniorek jsme měli i naše klubové zastoupení. Pro Janu Nečekalovou a Evu Kadlecovou to bylo působení na domácím hřišti, které jako hráčky TJ MG Cheb dobře znají. Také Dagmar Hirschmannová, která je rovněž naše členka, hřiště velmi dobře zná a to byl základní stavební kámen pro boj o medaile. Františkolázeňská Jaroslava Fiedlerová, která byla čtvrtým do týmu, měla chebské hřiště rovněž domácky zažité díky místnímu početnému účinkování na předchozích turnajích. Našim seniorkám se však vstup do turnaje nevydařil podle jejich představ a předpokladů a medaile se jevila jako vemi vzdálená. Povedenými výsledky v následujích kolech se situace zdramatizovala a Češky se do boje o cenný kov znovu vrátily. O tom nejcennějším bylo prakticky rozhodnuto. Suverénní Němky potvrzovaly roli favoritek a nikoho na pochybách nenechaly. Zvítězily naprosto přesvědčivě. Druhé místo vybojovaly Švýcarky, které v předposledním kole výrazně zaváhaly, ale stříbrné medaile si nakonec ohlídat dokázaly. Souboj o bronz se v nakonec odehrál mezi domácí reprezentací a Švédkami. Závěrečný okruh ale našim hráčkám nevyšel tak, jak by to boj o medaili potřeboval a proto se z bronzu radovaly Švédky.

   Družstvo seniorů soupeře kousalo od prvního kola a dávalo zřetelně najevo, že o medailové umístění se hodlá pořádně poprat. Také zde platilo, že Německé družstvo je světová extratřída, které si nepřijelo pro nic jiného než pro zlato. Pro ostatní soupeře to tak byl boj o zbylé kovy. Všechny české příznivce těšilo, že v souboji ostatních si Česká reprezentace vedla vynikajícím způsobem. Do posledního kola se rozhodovalo mezi Rakušany a Českou republikou, kdo získá hodnotnější medaili. Bravurním výkonem si stříbro nakonec vybojovalo naše družstvo a první medaile pro Českou republiku byla na světě.

   

 

   Následující hrací den byl již soubojem jednotlivců. Po odehrání úvodního dvojkola následovalo superfinále, do kterého postupovalo nejlepších 15 mužů a 9 žen. Česká republika měla v tomto finále čtyřnásobné zastoupení. Tři muže a jednu ženu. Nejblíže k medailovému místu měl Jozef Vozár, který se vynikajícím způsobem prokousal až před stupně vítězů. Před závěrečnou drahou držel stříbrnou pozici, ale pak dvakrát chyboval, což si bude zřejmě pamatovat do konce života. Na druhém až čtvrtém místě muselo pak dojít k závěrečnému rozstřelu, ve kterém Jozef Vozár neuspěl hned na první dráze a nakonec skončil tím nejtěsnějším možným způsobem pod stupni vítězů.

   Eva Kadlecová byla jedinou naší zástupkyní ve finále. Švýcarka Katrin Nydeger zásluhou překonání ženského rekordu hřiště (22 úderů na betonu) držela mírný náskok a dokázala si jej uhlídat. Silný čtyřblok představovaly Němky, ale byl to blok prolomitelný. Eva závěrečné kolo odehrála fantasticky, Němky porazila na hlavu a zaslouženě se tak při své reprezentační premiéře mohla radovat z medaile, která cinkla do stříbrna. 

 

   Závěrečný hrací den se hrálo o poslední sadu medailí ve vyřazovacím KO systému ve hře na jamky. V mužské části se do 32 členého startovního pole probojovala šestice Čechů, ženské startovní pole o počtu 16 hráček mělo dvě domácí hráčky. Paradoxně se hned v úvodním kole utkaly navzájem a Eva Dášu vyřadila. Do závěrečných bojů o medaile však žádný domácí zástupce nezasáhl a vítězství v obou kategoriích znovu proběhlo pod dlouhodobou nadvládou Německa. 

   Na slavnostním závěrečném ceremoniálu v KC Svoboda byly předány poháry nejlepším týmům a jednotlivcům a po skončení závěrečného banketu si mohli  organizáři z TJ MG Cheb konečně spokojeně oddechnout. Byla to dřina, velká dřina, která byla odměněna nejen dvěma medailemi pro Českou republiku, ale především spokojeností a poděkováním všech účastníků SEC 2017 Cheb. Závěrem TJ MG Cheb děkuje sponzorům, kteří podpořili SEC 2017 Cheb a naším hlavním partnerům Městu Cheb a Karlovarskému kraji za poskytnutí finančního Grantu.

            

                                                                                                                                                                                                              H  W

Reportáž ČT najdete zde.

 

Kompletní výsledky

 

Fotopříloh najdete na na našich facebookových stránkách velkou spoustu. Zde přikládáme fotoseriál pořízený objektivem Haralda Exla :

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz