Statistiky roku 2012 v oranžových číslech hráčů a hráček TJ MG Cheb

13.12.2012 00:00

Do oficiálních výsledkových listin soutěžních turnajů ČMGS se v roce 2012 zapsalo 24 minigolfistů TJ MG Cheb. Zde je zmíněný zástup „mandarinek“ seřazených podle získaných bodů. Aby zde nebyl jen soupis čísel, krátký komentář trochu přiblíží každého z hráčů s potřebnou dávkou určité nadsázky, zkrátka „převážně nevážně“ o nás.    

                         

 

František Nečekal ml. (Ferda)

Kategorie muž
Odehrané turnaje  10
Získané body                          473
Hráčský žebříček Česká republika  14.
  Čechy 1.
  Čechy západ  6.
Medailová umístění 1. 7 BT: Plzeň, Fr. Lázně, Radotín; Open: Plzeň, 2x Cheb, Jesenice                                  
  2. 1 Open Jesenice
  3.


 

Tradiční mandarinkový král roku 2012 a loupežník turnajových bodů. Stal se vítězem třech prvoligových turnajů Bohemia Tour ze čtyř pořádaných. Od Ferdy se očekávalo i vítězství při vrcholu sezony – domácího Přeboru Čech v Chebu, ale i loupežník byl oloupen a Ferda se překvapivě nevešel ani na stupně vítězů. Kapitán A týmu a jeho hlavní tahoun, spolehlivý základní kámen úspěchu.

 

 

Dáša Hirschmannová

Kategorie seniorka
Odehrané turnaje 7
Získané body 468
Hráčský žebříček Česká republika  1.
  Čechy 1.
  Čechy západ  7.
Medailová umístění 1. 5 MČR Olomouc; Přebor Čech Cheb; BT: Plzeň, Tempo; Open Cheb
  2.  1 Open Cheb
  3.


 

Není to už žádné překvapení, ale Dáša je tradiční Mistryní ČR. Zároveň je Dáša suverénní vítězka domácího Přeboru Čech, kde na chebském betonu těžko najde přemožitelku, pokud si nevybere vyloženě smolný den. Dáša zkrátka pravidelně obsazuje nejvyšší příčky a letošní bilance to jednoznačně potvrzuje. „Prohrála“ jen jednou a to ještě s oddílovou spoluhráčkou Janou, která byla doslova a do písmene na domácí půdě.

 

 

Honza Wolf  (Průša)

Kategorie muž
Odehrané turnaje 15
Získané body 437
Hráčský žebříček Česká republika 22.
  Čechy  3.
  Čechy západ  1.
Medailová umístění 1. 3 Přebor Čech Cheb; Krajský Přebor Frant. Lázně; Open Chomutov
  2. 2 Open: Chomutov, Frant. Lázně
  3. 2 Open : 2 x Cheb


 

Když se mu letos podařilo obhájit pozici Krajského přeborníka, již to nebyla zas taková senzace, jako minulý rok. Průša totiž letošní sezonu rozhodně řadí mezi doposud nejúspěšnější. Velkým výsledkovým překvapením však již byl vagon, který nadělil svým soupeřům na Přeboru Čech na chebském betonu. Tam byl jedním z obsluhy parního válce, kterým naše "Áčko" zdevastovalo soupeře a stalo se vítězem první ligy. Mladým oddílovým spoluhráčům tvrdí, že je sice důležité to mít v ruce, ale dobře se vyspat do toho správného dne a mít čistou hlavu je mnohem důležitější.

 

 

Jana Nečekalová

Kategorie seniorka
Odehrané turnaje 10
Získané body 382
Hráčský žebříček Česká republika 2.
  Čechy 7.
  Čechy západ 5.
Medailová umístění 1. 2 BT Radotín; Open Jesenice
  2. 4 Přebor Čech Cheb; BT Tempo; Open: Plzeň, Jesenice
  3. 1 BT Frant. Lázně



Jana ví o všem, co se na hřišti děje. Bohužel tomu je i tehdy, když se má koncentrovat na hru. Když se povznese nad všechny ptáčky a broučky v okolí, zahraje výborně, jako to letos několikrát předvedla a jako členka A týmu velmi pomohla s dobrým výsledkem. Ačkoli letos dosáhla dvou vítězství, největším úspěchem je asi druhé místo na Přeboru Čech, které se dá přirovnat k vítězství. Dáša tam totiž byla jak z jiné galaxie a nedalo se s ní absolutně poměřovat.

 

 

Honza Tvrdý

Kategorie muž
Odehrané turnaje 11
Získané body 361
Hráčský žebříček Česká republika 47.
  Čechy 12.
  Čechy západ 5.
Medailová umístění 1.
  2.
  3. 2 Open : 2 x Jesenice                                                       


 

Své vzrůstající hráčské kvality letos vyloženě potvrdil a získal prvoligovou důvěru. Po všeobecném plzeňském průšvihu celého družstva si odbyl týmovou premiéru a na závěrečném turnaji sezony v Radotíně byl již plnohodnotným členem družstva. Je zástupcem klubové „mladé krve“ a za nejúspěšnější letošní vystoupení lze zcela jistě považovat účast ve finále mužů na Přeboru Čech v Chebu, kde byl jedním z pěti chebských hráčů co obsadili místa v sedmičlenném finále mužů.

 

 

Jiří Broumský (Broumák)

Kategorie muž
Odehrané turnaje 12
Získané body 351
Hráčský žebříček Česká republika 52.
  Čechy 17.
  Čechy západ 9.
Medailová umístění 1.
  2.
  3. 1 Open Chomutov


 

Na loňskou úspěšnou sezonu nedokázal navázat. Medaili z Přeboru Čech v Pelhřimově neobhájil a letos jen jedna bedna a to v Chomutově, který je jeho domovským hřištěm. Časová zaneprázdněnost si zkrátka u něj vybrala herní i výsledkovou daň. Tento chebský „šedý vlk“ se od nového roku stává „dědkem“ a přechází mezi rakváče, což v minigolfové hantýrce znamená přechod do seniorské kategorie.

 

 

Karel Soustružník

Kategorie senior 2
Odehrané turnaje 14
Získané body 351
Hráčský žebříček Česká republika 13.
  Čechy 7.
  Čechy západ 3.
Medailová umístění 1. 2 Open: Plzeň, Jesenice
  2.
  3. 2 Open: Chomutov, Jesenice                                               


 

Tradiční a poctivý jezdec startovního pole kategorie senioři 2 a nejstarší účastník soutěžních okruhů. Největším úspěchem letošní sezony bylo velké vítězství v úvodním turnaji sezony v Plzni. Karel letos stihl i zdolat i mnohem důležitější souboj, když si jen tak lehce stihl prodělat i lehčí infarkt. Vzhledem k tomu, jakou známe jeho příkladnou životosprávu, to u spoluhráčů z oddílu způsobilo velké překvapení a spadlou bradu.

 

 

Michal Lojka

Kategorie junior
Odehrané turnaje 7
Získané body 338
Hráčský žebříček Česká republika 12.
  Čechy 2.
  Čechy západ 2.
Medailová umístění 1. 4  BT: Tempo, Radotín; Open: 2 x Jesenice
  2. BT: Plzeň, Františkovy Lázně
  3.


 

 

Jeden ze dvou věží v chebském družstvu a spolehlivý člen našeho Áčka. Je to náš jediný zástupce juniorského startovního pole a pravidelný „bedňák“. Od nového roku se na to však již bude muset mnohem víc nadřít……stává se totiž mužem !!!

 

 

Václav Placr

Kategorie senior
Odehrané turnaje 9
Získané body 330
Hráčský žebříček Česká republika 36.
  Čechy 20.
  Čechy západ 3.
Medailová umístění 1. 
  2. 1 Krajský Přebor Frant. Lázně
  3.  1 Open Chomutov


 

 

Vašík je náš „Béďa Trávníček“ a odpal svěřený do jeho péče je vždy dokonale připraven. Letos poprvé překonal hranice okresu a premiérově vycestoval „až“ do Chomutova aby dokázal týmového ducha a byl velmi platným členem družstva. Odměnou za tento premiérový „cesťák“ mu byla bronzová bedna. K ní přidal ještě stříbro na Krajském Přeboru v Lázních. Je platným členem prvoligového nováčka družstva B týmu a je zárukou toho, že na turnaj cestuje i dobrá nálada.

 

 

Boris Svoboda

Kategorie žák
Odehrané turnaje 12
Získané body 321
Hráčský žebříček Česká republika 4.
  Čechy 2.
  Čechy západ 2.
Medailová umístění 1.  2 Open: Františkovy Lázně, Cheb
 

2. 7 Junior Trophy Olomouc; Přebor Čech Cheb; BT Plzeň; Krajský Přebor Frant. Lázně; 

Open: Plzeň, Chomutov, Jesenice

  3. 2 BT Frant. Lázně; Open Chomutov


 

Talentovaný „kartáč“, který nad sebou potřebuje bič. Po vynikajících výsledcích dokáže předvést i totální selhání. Z chebské mládežnické líhně má největší předpoklady k úspěchu, ale záleží na jeho přístupu. Za největší úspěch letošního bylo jednoznačně jeho stříbrné umístění na Junior Trophy v Olomouci, kde to byl jeho vůbec první kontakt s filcem. Tím spíš je cennější jeho skalp, který tam získal na úkor nejlepšího hráče své kategorie v Čechách – Kudrnáče.

 

 

Honza Kadlec

Kategorie žák
Odehrané turnaje 14
Získané body 299
Hráčský žebříček Česká republika 5.
  Čechy 3.
  Čechy západ 3.
Medailová umístění 1. 1 Krajský Přebor Frant. Lázně
 

2. 7 BT: Frant. Lázně, Radotín; Open: Chomutov, Frant.Lázně, 2 x Cheb, Jesenice

  3. 4 BT Plzeň; Open: Plzeň, Chomutov, Jesenice


 

Mládě, které umí zakonkurovat Borisovi a možná i tím se zvedá ta zdravá konkurence v oddíle. Největším úspěchem bylo letos vítězství a titul Krajského Přeborníka. Poctivým tréninkem se již v tak mladém věku stal členem B týmu. Svůj růst má ve svých rukou a navíc je členem oddílu, kde Přeborníci vyučují.

 

 

Ondra Kocum (Ondry)

Kategorie muž
Odehrané turnaje 8
Získané body 284
Hráčský žebříček Česká republika 69.
  Čechy 26.
  Čechy západ 14.
Medailová umístění 1.
  2.
  3.


 

 

Jak přišel k oslovení Ondry vám poví raději on sám, pokud si na to najde čas mezi výčtem úspěchů dosažených na domácím hřišti. Psychická nevyrovnanost ho stála spoustu bodů i příček ve výsledkových listinách. Průšova akademie psychické odolnosti mu pomůže již na jaře k podstatně lepším výsledkům, protože on na to má.

 

 

Jiří Gut

Kategorie senior 2
Odehrané turnaje 8
Získané body 281
Hráčský žebříček Česká republika 23.
  Čechy 13.
  Čechy západ 6.
Medailová umístění 1.
  2.
  3. 1 Open Cheb                                                          


 

 

Jirku bychom mohli nazvat mandarínkovým nomádem, neboť letos více se více stěhoval, než odehrál turnajů. Každopádně je to spolehlivý a pohodový parťák a jeden z kvarteta našich seniorů dvojek. Letos získal pouze jednu bronzovou bednu, ale naprosto kuriózním způsobem. Na chebský turnaj přicestoval až hodinu před jeho začátkem a nechal za svými zády několik favoritů, kteří na tomto hřišti trénovali denně po dobu dvou týdnů.

 

 

Tomáš Bureš

Kategorie muž
Odehrané turnaje 10
Získané body 279
Hráčský žebříček Česká republika 70.
  Čechy 29.
  Čechy západ 12.
Medailová umístění 1.
  2.
  3.                                                                                   


 

 

Člen B týmu a věrný dodavatel občerstvení z pivovaru Bernard. V letošní sezoně se na podium nedostal ani nepřiblížil, ale to nic nemění na faktu, že je to gurmán ve všech směrech a nenechal si tím otrávit náladu. Tomáš měl téměř 100 % účast při metodických i nemetodických debatách v prostoru občerstvení v době „after dark“. Byla-li vhodná příležitost i nálada k „celkem dobré účasti“ nebo „Mařence Králové“, věděli jsme, že je u něj najdeme.

 

 

Marek Nečekal

Kategorie muž
Odehrané turnaje 4
Získané body 241
Hráčský žebříček Česká republika 74.
  Čechy 30.
  Čechy západ 25.
Medailová umístění 1.
  2.
  3. 1  Přebor Čech Cheb                                                        


 

Jarní metla, která rozmetala naši prvoligovou personální stabilitu ho donutila hrát i tehdy, když se mu to ne zcela tak hodí. Naskočil do A týmu na pražském Tempu a od té doby v něm spolehlivě jede a jako platný člen týmu. Mára je druhým chebským loupežníkem, který ukradl bednu při finále první ligy na Přeboru Čech v Chebu. Nutno podotknout, že se na ní ocitl oprávněně.

 

 

Petr Průcha

Kategorie senior 2
Odehrané turnaje 12
Získané body 226
Hráčský žebříček Česká republika 31.
  Čechy 18.
  Čechy západ 7.
medailová umístění 1.
  2.
  3.                                                                        


 

Další z naší armády seniorů dvojek. Rok 2012 mu přinesl výrazný bodový nárůst oproti předchozím obdobím a navíc jako jediný z Chebáků své kategorie překonal sezonu bez srdeční příhody.

 

 

Lukáš Toman

Kategorie muž
Odehrané turnaje 4
Získané body 216
Hráčský žebříček Česká republika 76.
  Čechy 31.
  Čechy západ 30.
Medailová umístění 1.
  2.
  3.                                                                                  


 

Studijní pobyt ve Francii ho vyřadil z první poloviny sezony a na hřiště se dostal až těsně před Přeborem. Tam však naskočil do rozjetého vlaku a nezakolísal, dostal se až do finále a zároveň byl jedním z posádky parního válce prvoligového finále. Máme-li vybrat největší úspěch roku, je to právě tento turnaj.

 

 

Martin Mansfeld (Koloušek)

Kategorie muž
Odehrané turnaje 4
Získané body 180
Hráčský žebříček Česká republika 81.
  Čechy 37.
  Čechy západ 17.
Medailová umístění 1.
  2.
  3.                                                                            


 

Koloušek víc nasliboval, než odehrál, ale časová zaneprázdněnost mu to zkrátka nedovolila. Je hráčem s rozporuplnou psychikou, která bývá u spousty ostatních hráčů obvyklá. U Martina to jsou ale pokaždé klíny, co mu způsobí noční můru. Nezáleží, zda jsou jak dálnice nebo úzké. Tato „zubatá“ u něj většinou láme turnaj. Za největší úspěch letos je postup na Přebor Čech, který vydřel až v poslední chvíli…..a nakonec na něj nepřijel, ačkoli ho pořádal domácí oddíl na oblíbeném betonu.

 

 

Eva Kadlecová

Kategorie žena
Odehrané turnaje 6
Získané body 126
Hráčský žebříček Česká republika 17.
  Čechy 9.
  Čechy západ 5.
Medailová umístění 1.
  2.
  3.                                                                                     


 

 

Eva se proměnila z členky na hráčku a nutno podotknout, že pohodovou hráčku. Nejen že doprovází svého potomka, ale stala výbornou parťačkou, která rozhodně přidává k dobré atmosféře v týmu, a i když se jí pokaždé nezadaří tak, jak by si sama představovala, velkou hlavu si z toho nedělá, protože to má uvnitř srovnané tím správným způsobem, umí si turnajovou atmosféru užít, cifra necifra. To je úspěch nejen letošní sezony.

 

 

Jakub Lojka

Kategorie žák
Odehrané turnaje 4
Získané body 104
Hráčský žebříček Česká republika 12.
  Čechy 7.
  Čechy západ 5.
Medailová umístění 1.  2 Open: 2 x Jesenice                                                          
  2.
  3.


 

 

Mladší bratr úspěšnějšího sourozence. Nehraje tolik jako ostatní, ale potenciál stát se dobrým hráčem rozhodně má. Dvě letošní vítězství jsou úspěchem, ten se přehlédnout nedá. Koneckonců, historie se neptá, kolik musel přemoci soupeřů, zkrátka vyhrál.

 

 

Irena Broumská (Iris)

Kategorie žena
Odehrané turnaje 8
Získané body 90
Hráčský žebříček Česká republika 21.
  Čechy 11.
  Čechy západ 6.
Medailová umístění 1.
  2.
  3. 1 Krajský Přebor Frant. Lázně                                


 

 

Iris přinesla do minigolfu odzbrojující systém na dráze zvané most. Pokud padne eso, soupeř je rozložen! Broumákovo úsilí a tréninkový dohled a dobré rady Iris příliš hlavu nezatěžuje a dokázala by se na bednu dostat i s veřejnostním vroubkáčem. To se jí málem povedlo Na Krajském Přeboru, kde ale nakonec míčový servis svého manžela plně využila a získala bronz. To byl také její největší úspěch sezony ze čtyř odehraných turnajů.

 

 

Zuzana Placrová

Kategorie seniorka
Odehrané turnaje 3
Získané body 87
Hráčský žebříček Česká republika 17.
  Čechy 13.
  Čechy západ 8.
Medailová umístění 1.
  2.
  3.                                                                          


 

Zuzka je velmi pohodová žena, ale při hře v sobě dokáže najít cholerické sklony. Není to lovkyně turnajových trofejí ani bodů za účast, hraje, protože má tento sport ráda. Hráčské úspěchy se těžko hledají, ale my ostatní ho vidíme hlavně v tom, že skvěle zapadá do naší minigolfové party oranžových bláznů.

 

 

František Nečekal st. (Špoták)

Kategorie senior 2
Odehrané turnaje 1
Získané body 48
Hráčský žebříček Česká republika 40.
  Čechy 23.
  Čechy západ 10.
Medailová umístění 1.
  2.
  3.


 

František je neúnavný organizátor,dříč, ale také cholerik, což mu přineslo hned v první jarní den osudový okamžik. Po infarktu dokázal absolvovat jediný turnaj a po operaci již letos soutěžně nehrál. Z tohoto důvodu má s nadsázkou více bypasů než bodů. Jako člen olympijské delegace si z Londýna přivezl zajímavý prvek, který předvedl na holubníku při chebském Špáspokálu. Odtud pochází pseudonym Špoták. Největším úspěchem letošního roku však není zasažený cíl ohniště, ale jeho úspěšná srdeční bitva.

 

 

Daniel Bureš

Kategorie žák
Odehrané turnaje 8
Získané body 40
Hráčský žebříček Česká republika 15.
  Čechy 10.
  Čechy západ 6.
Medailová umístění 1.
  2. 1 Open Frant. Lázně
  3. 1 Krajský Přebor Frant. Lázně                                                                                


 

Velmi zajímavý přístup ke hře předvádí Danek Bureš. Ninja prvky při přípravě před úderem pokaždé zaujmou přihlížející. Letos se Danek dvakrát dokázal prošermovat na bednu a ta úspěšnější byla stříbrná. Co netrefí na hřišti, to si vystřílí u PC a vůbec mu to hlavu netíží.

 

JW

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz