Reportážní sumář ze soutěží ve zbytku roku 2018

17.12.2018 14:46

Blíží se závěr roku 2018  a níže uvedený sumář nahrazuje reportážní manko, které se nastřádalo od srpnového Mistrovství světa juniorů. Obsahuje i působení našich družstev soutěžících ve 2 lize, 1. lize a konečně i v Extralize, do které se nám podařilo vstoupit stylem "rozražených dveří" !

 

 

Juniorský světový šampionát v Chebu byl medailovou žní pro naše reprezentanty

 

 

 

   O Juniorském světovém šampionátu v Chebu (YWC Cheb 2018) se na stránkách a webech objevilo spousta materiálu, který podtrhuje i reportáž České televize. Přesto ještě dodatečně a s časovým odstupem uvedeme pár vět.

   Pro Českou republiku bylo YWC doslova zlatou žní. Družstvo dívek po vynikajícím výkonu získalo senzační zlaté medaile. V individuálních kategoriích k tomu přidaly ještě další tři. Zlatá medaile Aleny Doleželové byla skvělou třešničkou na dortu, kterou umocnila ještě Monika Minaříková bronzovou medailí. V KO systému Monika překvapila ještě více, když dosáhla vynikajícího úspěchu a svoji medailovou sbírku doplnila o další kus a to rovnou ten nejcennější !!!

   Družstvo juniorů se medailové odměny nedočkalo. Těsně před začátkem turnaje muselo řešit personální doplnění týmu a na poslední chvíli doplnil kádr Tomáš Cheníček a odevzdal ze sebe vše, co mohl. Juniorský tým tak mohl bojovat v kompletní sestavě, ale stačilo to jen na ty nepopulární bramborové medaile.

   Premiérovou kategorií byla soutěž smíšených párů, kde naši zástupci Alena Doleželová a Honza Kadlec dlouho bojovali o nejcennější medaili. V závěru však byli předstiženi německým párem a tak náš zmiňovaný pár získal stříbro.

   Pro Honzu Kadlece, který hrál na domácím hřišti. to byla jediná medailové umístění. Ačkoli ho jeho skvělá forma, předchozí vynikající výsledky a především tréninková píle řadila mezi nejvyšší favority, skončil těsně pod branami individuálního úspěchu. Přeci jen udělal více chyb, než je on sám zvyklý a především na miniaturgolfovém úseku padly jeho naděje na nejvyšší posty. V závěru se mu přeji jen podařilo zvednout z popela a vynikajícím finišem atakoval medailovou příčku. V celkovém součtu za ní zaostal o jeden jediný úder. Nepopulární bramborová pozice na něj zbyla i v KO systému.

   Na tomto místě a s časovým odstupem bych rád uvedl, že kromě realizačního týmu reprezentace a samotných hráčů a hráček zaslouží pochvalu i členové domácího oddílu, kteří se podíleli na přípravách a především na pořadatelské činnosti YWC Cheb 2018. Díky jejich práci a úsilí proběhl celý šampionát hladce a v příjemné atmosféře a dovoluji si prohlásit, že TJ MG Cheb zvládne uspořádat i tu nejvrcholnější minigolfovou akci.

 

Druholigový podzim Chebu B tradičně vyšel a útočí na čelo tabulky

 

 

 

   Téměř bez přestávky se zlomila sportovní sezona a vzápětí nastal začátek soutěžního ročníku 2018/2019. Dva Open turnaje na chebském betonu tentokrát znamenaly vstup našeho B týmu do 2. ligy. Sobotní neligový turnaj napověděl, že na domácím hřišti bude Cheb jen těžko porazitelný.

   To se také potvrdilo v druholigovou neděli a Cheb B zvítězil systémem start – cíl, když v posledním kole druhé Františkovy Lázně korigovaly svoji ztrátu na konečných 5 úderů. Třetí místo obsadil Cheb C, který byl složen výhradně z našich juniorů a žáků.

 

   Následují druhé kolo podzimní části znamenalo tradičně turnaj v Františkových Lázních a především přechod na eternit a soupeřovu půdu. Domácí borci se rovněž nepředvedli jako štědří hostitelé a nedali soupeřům ani píď zadarmo. Výsledky to ostatně potvrzují a na čelních příčkách figurují především domácí hráči a hráčky. Výsledky druholigové soutěže to ostatně ukazují černé na bílém. Béčko Chebu skončilo druhé s výrazným odstupem a na třetí příčce se umístilo naše mládí – Cheb C. Stejné pořadí platí i u v celkovém součtu druholigové tabulky, když vedoucí Františkovy Lázně mají stejný bodový zisk jako Cheb B, ale úderové skore je řadí na čelo tabulky.

V první lize letos nemáme žádné družstvo v soutěži dospělých

 

   Prvoligová soutěž se rozehrála bez účasti chebského družstva. Cheb B jako vítěz 2. ligy nereflektoval na postup do vyšší soutěže a Cheb A naopak tuto soutěž opustil směrem do vyšších pater svoji účastí v extralize. Seniorské družstvo Cheb minimálně v podzimní části soutěže nenasadil a své rozhodnutí odložil až do období zimní přestávky. Jediným týmovým zástupcem chebských barev tak zůstalo družstvo v žákovské a juniorské lize.

   Úvodní turnaj v Plzni tak byl pro nás spíše o souboje v individuálních kategoriích. Nejvýraznějším hráčem turnaje byl Honza Tvrdý, který předvedl absolutně nejlepší výkon ze všech hráčů a hráček. Dalším chebským zástupcem na podiovém umístění byli Jolana Nečekalová vítězstvím v kategorii žákyň a Tomáš Dvořák za třetí místo mezi žáky.

   Druhé podzimní prvoligové kolo se konalo v Hradci Králové, kde se zásluhou deštivého počasí odehrály pouze tři okruhy. Podiové umístění z Plzně už Honza Tvrdý nezopakoval. Hned s dalšími třemi hráči se rozstřeloval o 2. - 5. místo v kategorii mužů a nakonec skončil bramborový. Eva Kadlecová získala bronz v seniorkách a to bylo z dospělých kategorií vše. Tomáš Dvořák zopakoval svůj žákovský bronz z Plzně a Jolana Nečekalová získala rovněž bronz v kategorii žákyň.

Do Extraligové premiéry jsme nastoupili se dvěma zahraničními posilami

 

 

   Téměř bezprostředně po protnutí cílové pásky s nápisem extraliga jsme museli řešit potřebné personální záležitosti. Podařilo se nám vstoupit na extraligovou půdu a rozhodně jsme nehodlali šlapat bláto, hodlali jsme být platným a plnohodnotným účastníkem nejvyšší domácí soutěže. Moc dobře jsme věděli, že potřebujeme doplnit hráčský kádr. V hledáčku byli dva hráči ze Slovenska Ján Tolarovič a René Šimanský, kteří nám měli vypomoci nejen herně, ale i typově sednout do našeho kolektivu. Slovo dalo slovo, plácli jsme si a administrativní záležitosti dokonaly své. Do nového extraligového ročníku jsme tedy vstoupili nejen nově posíleni, ale zároveň i vzděláni. Nyní již známe správnou výslovnost slova „jebat“.

   O samotné extraligové premiéře TJ MG Cheb již byla Evou Kadlecovou zpracována reportáž. Naše úvodní vystoupení znamenalo velký úspěch. Nováčkovskou daň jsme nezaplatili, byli jsme důstojným soupeřem a když náš tým navíc skvěle zvládl i závěrečný finiš, dostavil se výsledek z říše snů. Obsadili jsme senzační třetí místo hned za největšími soupeři extraligy a vítězi posledních několika let - MGC Olomouc a Tempo Praha. Na bronzové příčce tedy strávíme premiérovou extraligovou zimní přestávku a na jaře se jí rozhodně nehodláme lacino vzdát.

 

                                                                                                                                                                                                                               H W

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz