Loučení s Jesenicí proběhlo ve stylu Varieté

21.09.2016 09:54

Na turnaji v Plzni se loučil tradiční účastník 2. ligy se svým soutěžním působením. Varieté "rozstříhalo šapitó" a kašpárek má hrobeček.....

 

   Na turnaje do Plzně se rozhodně vyplatí brát deštník!! Ano, toto pořekadlo platilo i tentokrát, když se tam konala druhá liga pořádána oddílem Varieté Jesenice. Oddíl Varieté Jesenice se zde loučil s minigolfovým působením, neboť po dvacetiletém působení končí svoji činnost. 

   Sobotní trénink byl ve znamení provazů deště a hlavní starostí minigolfistů tak bylo sehnat židli v občerstvení. Na řadu přišly i partičky mariáše, výlety do města, či ochutnávka nabídky plzeňského občerstvení. S tréninkem to vypadalo fakt bledě. Byl především o produktivitě. Hřiště, které dobře známe a na jaře jsme tam odehráli Open i Přebor Čech, jsme si jen v pár úderech připomněli. Bylo to v okamžiku, kdy na chvíli přestalo pršet a mohli jsme si alespoň narychlo setřít pár "rovných drah". Kdo stihl pár úderů, měl natrénováno a mohl se jet ubytovat. Ti, kdo na hřišti vyčkali až do pozdního odpoledne, stihli tréninku více, déšť totiž byl nakonec k minigolfistům milosrdný a umožnil jim důstojné "pohřbívání kašpárka". 

   Neděle již byla suchá a bylo až s podivem, že navzdory předpokladům nespadla ani kapka vody. Turnaj se tak odehrál se "suchými ponožkami". Vzhledem k množství sobotního tréninku tak řada hráčů měla po dvou odehraných kolech více úderů, než za celou sobotu  jejich výsledek tam byl zrcadlem produktivity a improvizace. I přes to všechno byly k vidění solidní výkony a prosadit se dokázaly i oranžové barvy minigolfistů z Chebu. Překvapivým tahounem druholigového družstva Chebu byl Daniel Bureš. Bohužel se ostatním členům družstva nepodařilo splnit výsledkové předpoklady a celek Chebu B obsadil 3. místo.

   V individuálních kategoriích jsme znovu měli pódiové zástupce. Jana Nečekalová vyhrála v seniorkách, stejně jako Ondra Kocum mužskou kategorii. Daniel Bureš nenašel soupeře v juniorské kategorii a tím je výčet zlatých pódií hotov. Na vítěze však nečekaly poháry, loučící se Varieté pro ně přichystalo věcné ceny. Po vzoru jedné dávné televizní soutěže si náhodně vybrali balon, který poslepu vytáhli z tašky. Dalo by se tedy tak říct, že spokojenější mohli být hráči umístění na dalších medailových postech, ti obdrželi prize money. Jedním z nich byl Honza Wolf, který obsadil 2. místo v seniorech. Dosáhl na něj až po závěrečném rozstřelu, který skončil hned na první dráze. Poprvé za celý den na ní odehrál dobrý úder a na chvíli se mohl cítit  "profesionálem" s produktivitou  "úder za kilo". 

   Varietní Open učinil tečku nejen za činností Jesenického družstva, ale i za podzimní částí druholigové soutěže.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    H  W

 

                               Tabulka 2. ligy - 2. kolo

pořadí družstvo údery body
1. Františkovy Lázně  B 338 4
2. Rakovník C 368 2
3. TJ MG Cheb B 378 1

 

 

                               Tabulka 2. ligy - po 2. kole

pořadí družstvo údery body
1. Františkovy Lázně  B 631 8
2. TJ MG Cheb B 693 3
3. Rakovník C 821 3

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz