Vítězem ICM Cheb 2016 se stalo družstvo složené z juniorské reprezentace ČR

08.07.2016 11:33

Spalující výheň účastníky ICM Cheb 2016 nezlomila a oblíbený mezinárodní turnaj se odehrál v příjemné atmosféře. Letos jsme vedle sebe na chebském hřišti mohli spatřit 5 (slovy pět) Mistrů Evropy.

 

 

   Mezinárodní kombimaraton  v Chebu (ICM Cheb) má již pevné místo v minigolfovém kalendáři. Letošní 4. ročník připadl na poslední červnový víkend. Jeho popularita stoupá a svědčí o tom i letošní početné startovní pole. Tuto prestižní akci již tradičně finančně podpořili naši partneří  Město Cheb a Karlovarský kraj, kterým pořádající TJ MG Cheb děkuje. Letošního ročníku se zúčastnil i senioský reprezentační výběr Slovenska, který ICM pojl především jako přípravu na hlavní událost příštího roku. Tím bude ME seniorů, které se odehraje právě na hřišti v Chebu. Na "místo činu" se rovněž vrátila i Antonella Flamini z Itálie, která má na chebské hřiště určitě příjemné vzpomínky. V roce 2010 zde získala titul seniorské Mistryně Evropy. Ani letos domů neodjela s prázdnou a stala se vítězkou ženské kategorie.

   Počasí vyšlo doslova na jedničku, dalo by se říci, že až příliš. Spalující žár spíš nabádal k pobytu u vody, než na rozpáleném hřišti, ale účastníci turnaje se s ním vypořádali bez zdravotní újmy zejména v soboním hracím dni. Ten nedělní již přinesl příjemné ochlazeí a ideální minigolfové podmínky. Premiérovým testem prošla především miniaturgolfová část hřiště. Dva týdny před turnajem dráhy prošly rekonstrukcí a výměně desek. Jelikož se tím zákonitě změnily i jeho vlastnoti, byl turnaj ICM i velkým testem a mapováním hřiště. Také z tohoto důvodu mohou být účastníci turnaje spokojeni za teplotní výkyvy, které jim napověděly o změnách vlastností miniaturgolfového hřiště. 

   Každý z účastníků se na miniaturgolfu  dostal do větších či menších  herních potíží, které mu přinesly změny vlastností nově položeného hřiště. Nejlépe ho však zvládl Jozef Vozár z Tempo Praha, který se stal celkovým vítězem ICM 2016. Jeho výkon 20 úderů z druhého kola miniaturgolfové části je tak zatím nejlepší zahraný výkon nového hřiště. Betonová část chebského hřiště je "padavá" a špičkoví hráči na ní dosahují výborné výsledky. Snad i vlivem extrémního tepla to tentokrát odnesla i koncentrace hráčů a jediný "modrý" výsledek padl až v posledním betonovém kole v neděli, když ho zahrál Vladimír Fidler z Františkových Lázní výkonem 24 úderů.

   Jak již bylo zmíněno, vítězi svých kategorií se stali Jozef Vozár a Antonella Flamini. Zatímco Jozef Vozár si své vítězství hlídal s bezpečným náskokem již v průběhu sobotní části, Antonella Flamini se do vedení dostala až v neděli, kdy předstiha průběžně vedoucí domácí Evu Kadlecovou. 

   ICM Cheb je však především soutěží tříčlenncýh družstev. Těch letos startovalo 13. Největší ambice avizovalo družstvo juniorské reprezentace ČR ve složení Onřej Škaloud , Boris Svoboda a Jan Kaldec. Jejich příznačný název Pubertos byl odpovídající jejich věkovému průměru. Nebyl to však nejnižší věkový průměr, kterým toto trio disponovalo.Kluci přidali i nejnižší průměr ve výsledkové listině a stali se tak vítězným družstvem.

   Turnaj ICM Cheb 2016 se tedy vydařil po všech směrech. Počasí, které bylo sice náročné, ale umožnilo hladký průběh turnaje. Organizace pořádajícího oddílu a i bezchybně fungující výsledkový také fungovaly na jedničku. Když k tomu přidáme i výborně fungující úsek občerstvení, vyplyne z toho, že pro spokojenost účastníků bylo učiněno mximum. Všichni hosté a účastníci však k bezproblémovému a příjemnému průběhu ICM Cheb 2016 přispěli rovněž nemalým dílem.

   Příjemnou stránkou ICM bývá i vyhlašování výsledků při závěrečném ceremoniálu. Naším tradičním partnerem této akce bývá i senátor Miroslav Nenutil, kterému patří závěrečné poděkování. Pro účastníky věnuje  turnaje věnuje sponzorské ceny, které pak losuje v populární tombole. Miroslav Nenutil letos osobně přítomen nebyl,ale jeho sponzorská podpora nechyběla. Losování se zhostili přítomní zástupci Města Chebu a Karlovasrkého kraje. Samotná tombola vyvolala úsměvné okamžiky, když se štěstí usmálo výhradně na hráče domácího oddílu a ceny tak zůstaly doma. 

 

                                                                                                                                                                                                                                            H W

 

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz