Vítězné Junior Trophy po sedmi letech v Chebu

14.07.2016 07:47

Junior Trophy se po 7 letech vrátilo do Chebu a i tentokrát znamenalo úspěch a vítězství pro domácí barvy. Na vítězství Jakuba Wolfa z r. 2009 letos navázal Jan Kadlec a před nadcházejícím Mistrovství světa v Rakousku předvedl solidní formu.

 

   Ve dnech 9. 7. - 10. 7. 2016 proběhl v chebském minigolfovém areálu celostátní turnaj mládeže, tzv. Junior Trophy. Jelikož je turnaj dvoudenní a hrálo se na betonovém povrchu, přijeli soutěžící již ve čtvrtek, aby se seznámili se záludnostmi hřiště. Pro juniory to byl jeden z posledních turnajů před mistrovstvím světa v rakouském Bischofshofenu. A tak byť mezi nimi panuje zdravá rivalita a jsou z různých klubů, trénovali společně a pilovali techniku.

   V sobotu začal turnaj za krásného počasí a dobré nálady. Junioři sršeli vtipy. Kolemjdoucí si tak mohli myslet, že se jedná o rodinný turnaj a ne o boj o postup na mistrovství světa. Po prvních třech kolech vedl mistr Evropy Ondřej Škaloud z Rakovníka s 81 údery. Na paty se mu však lepili chebští junioři Jan Kadlec s 83 údery a Boris Svoboda s 86 údery. Skvěle zahrála naše nejmladší a nejmenší soutěžící Jolanka Nečekalová, pro kterou to byl první oficiální turnaj pod hlavičkou ČMGS.  V šesti letech zahrála 47, 53 a 45 úderů. Dost velký příslib do budoucnosti :-).

   Součástí Junior Trophy je i soutěž kaučů. Hraje se jedno kolo a kauč musí odehrát všech osmnáct drah jedním míčkem, který si sám předtím zvolí. Zúčastnění Zbyněk Exner, Martin Bednář (oba z týmu Hradečtí Orli), Michal Šlapák (Rakovník), Marcela Nečekalová, František Nečekal ml., Jana Nečekalová a František Nečekal st., soutěžili o míček věnovaný oddílem TJ MG Cheb. Soutěž byla napínavá až do konce, kdy na posledních třech drahách předstihl do té doby suverénně vedoucí Janu Nečekalovou Michal Šlapák a vyhrál tak o pouhé tři údery.

   Nedělní první kolo přineslo optimismus do chebských řad, protože Jan Kadlec zahrál 23 úderů a dostal se tak na průběžné první místo před Ondru Škalouda. V druhém kole se však karta obrátila a kluci měli před závěrečným finálovým kolem shodně po 134 úderech na 5 kol. Jéňa se tím nenechal rozhodit a v posledním kole zahrál 26 úderů, Ondra měl o trošičku méně štěstí a s jeho 30 údery obsadil konečné druhé místo. Třetí místo vybojoval svým stabilním výkonem (28 úderů na kolo) další chebský junior Boris Svoboda. Čtvrté místo obsadil Dominik Bertels, páté místo Adam Rous (oba z týmu Hradečtí Orli) a šesté místo domácí Daniel Bureš.

   Benjamínek chebského týmu Jolča Nečekalová udržela svůj výkon ze soboty a vybojovala si tak svou první (a určitě ne poslední) medaili.  A od svého trenéra a dědy v jedné osobě Františka Nečekala st. i velký pohár.... zmrzlinový.

Kategorii juniorek vyhrála Alena Doleželová z 1.DGC Bystřice pod Hostýnem a kategorii žáků Filip Červinka z Hradeckých Orlů.

 

E K

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz