Ozvěny chebského minigofového jara

04.08.2015 01:45

Dodatečně a s odstupem přinášíme pro naše čtenáře a fanoušky malé shrnutí jarní části našich minigolfových soutěží. 

 

Rakovnický hrad se otřásal v základech, svoji nedobytnost si však nakonec uhájil

 

 

Po výsledkové blamáži z úvodního jarního Openu v Plzni by málokdo vsadil na to, že ještě dokážeme vyrvar Rakovníku vedení v soutěži. My jsme však k násedujícímu ligovému kolu odjeli do Rakovníka s velkým odhodláním a především v plné sestavě. Cíl byl jasný - vyrvat domácím vítězství a odložit tajenku o postupujícím celku až na závěrečný turnaj. Páteční trénink byl ve znamení kvality a maximálního nasazení a přinesl to hlavní, věřili jsme, že to na rakovnickém eternitu dokážeme. Výsledek sobotního neligového openu potvrdil, že naše ambice a odhodlání vůbec nejsou nereálné. V přímé konfrontaci s našimi hlavními soupeři jsme byli úspěšnější a tak se dalo očekávat, že nedělní ligový souboj nebude rozhodně jen formální záležitostí.

Nedělní ráno přineslo zcela odlišné počasí.Na rozdíl od soboty již nebylo slunečné ráno, ale Odstartovali jsme po vydatném dešti. ten přinesl ochlazení, které se brzy proměnilo ve velké dusno. Po slunečné pasáži se vše zopakovalo a nikoho to ani nepřekvapovalo - Rakovník je těmito změnmi proslulý. Všichni hráči tak museli regovat na tyo změny a v konečném výsledkovém servisu bylo patrné, že ve většině případů se v porovnání se sobotou zhoršili. Pro nezaujatého diváka musel být souboj dvou vedoucích celků (Rakovníku a Chebu) zajímavý. První kolo se vydařilo hostům, druhé domácím a v polovině turnaje vedl Rakovník o 6 úderů.  Už to vypadalo, že nám zbyde jen ten kratší konec provazu a Rakovník promění mečbol, jenže ve třetím kole se vše otočilo a my dotáhli šestiúderovou ztrátu. Před závěrečným kolem nastal tedy remízový stav v tomto turnaji plném zvratů. Závěrečné kolo tedy mělo předepsaný napínavý scénář, za který by se nestydělo ani žádné jiné finále. Všem bylo jasné, že ted jde o vše....a hrajeme "na krev", bytí nebytí. Oba týmy se o výsledek přetahovaly jak o horký brambor a  nervozita byla přeci jen patrná na všech hráčích. Z toho vyplývaly chyby, které znamenaly údery navíc. V konečném součtu byl však šťastnějším týmem Rakovník, který tak mohl výhrou oslavit svůj návrat do první ligy. Na naše hráče zbyl pomyslný černý Petr a velké zklamání. Snaha, bojovnost a nasazení nestačily. Soupeř byl prostě lepší a zasloužil si naše gratulace k celkovému vítězství. Sami hráči Rakovníku po turnaji přiznali, žev e své vítězství přestávali věřit. Miska vah v turnaji plném zvratů se v závěru utrhla v náš neprospěch. 

 

Neligový chebský beton byl přípravou na MČR

 

 

Ještě před závěrečným druholigovým turnajem jsme měli dostaveníčko v Chebu na betonu. Jednalo se o neligová Open, kterým si řada hráčů zpestřila svůj turnajový kalendář. Kromě toho, že do Chebu n beton se těší mnoho hráčů, počasí slibovalo optimální podmínky a navíc nesmíme zapomenout na velmi podstatnou věc. Vždyt to byla příprava na blížící se Mistrovství ČR, které se konalo právě v Chebu. Z Chebských hráčů se turnaj nejlépe vydaři Václavu Placrovi a Evě Kadlecové. Zuzana Placrová dosáhla svého doposud nejlepšího umístění, když skončila jako druhá seniorka. K zajímavému rozstřelu došlo v mužské kategorii, když se o vítězství rozhodovalo mezi Markem a Františkem Nečekalovými. Úspěšnějším byl prvně jmenovaný. Poněkud hořký byl pohled na tabulu seniorů. Vypadalo to na oddílový Přebor Rakovnických, když obsadili první čtyři místa. Celkově se ale betonový Open Cheb vydařil, někomu lépe, někomu méně, Před vrcholem sezony - Mistrovstvím ČR  si tak každý měl co doladit a upřesnit.

 

V Chomutově jsme zakončili druholigovou soutěž remízou

 

K závěrečnému druholigovému turnaji sezony jsme vyrazili do Chomutova, kde zbývalo dokončit naši soutěž. Tentokrát se liga odehrála již v sobotu, neděle patřil kvalifikaci na Přebor Čech do Hradce Králové. Hned v úvodním kole jsme uskutečnili nejúspěšnější střídání v historii našich soutěží. Nastalo po první dvojce (druhá dráha loping) a do ligového výsledku družstva to znamenalo unikátní "oko" - 21 úderů. Liga se však již dohrávala - byla rozhodnutá. O náš první jarní rakovnický skalp jsme přišli až v samotném závěru. Dlouho jsme vedli a až v samotném finiši jsme o vedení přišli a došlo k nerozhodnému stavu. Chebskému béčku se nepodařilo udržet čtvrtou příčku a tím pádem přišlo o bronzovou pozici v konečném účtování druholigové soutěže. Na podiu se představili Eva Kadlecová jako nejlepší žena,  Honza Kadlec jako třetí absolutní muž a Ondra Kocum vstoupil do doby bronzové v mužích.

 

Nedělní Krajský přebor byl pro některé formalitou, pro jiné nutnou kvalifikací. Na nevyzpytatelném chomutovském hřišti byli mnozí rádi, že mají zajištěn přímý postup díky výkonostní třídě. První krok v cestě na Mistrovství ČR však byl splněn. Prvotní kvalifikací jsme prošli úspěšně a na Přebor Čech postoupili všichni Chebští hráči.

 

Chebské mládí skončilo na ICM  těsně pod vrcholem

 

Opravdovou generállkou na Mistrovství ČR bylo letošní ICM Cheb 2015. Turnaj nás prověřil po všech stránkách - herních i organizačních. Letošní účast byla proti předchozím ročníkům hojnější, bylo patrné blížící se MČR. ICM byla ideální příležitost pro trénink kombinace miniatur - beton. Počasí bylo rovněž vyloženě letní, zkrátka chyběla jen ostrá klapka. Premiérově jsme letos vyzkoušeli online výsledkový servis, který jsme se chystali použít na blížícím se Mistrovství.Zkouška dopadla úspěšně, stejně jako naše "mladé pušky". Družstvo našich mladých nadějí ve složení Ondra Kocum, Honza Kadlec a Boris Svoboda obsadilo vynikající druhé místo.  Byla to třešnička na dortu tohoto oblíbeného turnaje, kterým ICM bezesporu je. 

 

Dvě podia a postupy, to je oranžová vizitka z Přeboru Čech

 

 

Přebor Čech v Hradci Králové byl před námi a byl to velmi důležitý turnaj pro řadu z nás. Šlo o poslední kvalifiakční krok a postup na domácí Mistrovství, kde nikdo nechtěl chybět. Kromě hráčů, kteří nastupují v extraligových soutěžích družstev se museli všichni kvalifikovat ve svých kategoriích.  Nejtvrdší boj se tradičně dal očekávat v mužské a seniorské kategorii. Do Hradce jsme dorazili ve čtvrtek a jeden a půl denní trénink měl být dostačující. Obtížnost hradeckého hřiště nám byla známa již z minulých let a v tomto ohledu se nic nezměnilo. Hned v sobotní části se některým naším hráčům ukázala postupová hrana jako příliš ostrá. Kolem čáry ponoru jsme se pohybovali nebezpečně blízko. Doslova pohromou a sportovní tragedií se stalo třetí kolo pro Ondru Kocuma. Toto kolo se mu vyloženě nevydařilo a pohřbilo jeho naděje na postup do Chebu. Přes veškeré úsilí se z této přetěžké situace nedokázal vyhrabat. Ostatním se nakonec postupový klíč podařilo bezpečně splnit a hradecká mise byla splněna. Jako pořadatelé Mistrovství ČR jsme však měli v rukávu trumf v podobě dvou divokých karet. Věděli jsme, že Ondra nemusí být smutný a že ta první divoká karta bude udělena právě jemu za odvedenou práci s přípravami Mistrovství. Oddílová výborová schůze udělení divoké karty potvrdila. Herně v Hradci nejvíc překvapil Honza Tvrdý. Hrál svůj první letošní turnaj a nejen že s přehledem bezpečně postoupil, ale dokonce se probojoval i do finálového dvojkola. Při závěrečném dekorování vítězů jsme na podiu měli dva zástupce, seniorku Janu Nečekalovou a juniora Honzu Kadlece. Hradecký Přebor Čech se tak stal úspěšným vystoupením a nejen po sportovní stránce...

 

Extraligové shrnutí - obě družstva získají bronz

na fotu dekorování juniorského družstva na MČR v Chebu

 

 

Závěrem ještě nesmíme zapomenout zmínit působení našich dvou týmů startujících v nejvyšší domácí soutěži - extralize družstev. Jak juniorké, tak i ženské družstvo prošli extraligovou soutěží důstojně. Oba týmy  sice nedokázaly promluvit v bojích o dva nejcennější kovy, ale bůstojně sekundovaly svým zvučnějším soupeřům. Díky své účasti a vytrvalosti tak na ně na Mistrovství čekaly bronzové medaile. Soupeři před nimi měli v tabulce již nedostižitelný náskok. Pro Borise Svobodu a Honzu Kadlece znamenalo letošní extraligové působení nominaci na juniorské Mistrovství Evropy. Konečná nominace byla potvrzena až na Mistrovství ČR o kterém bude následovat následující samostatná reportáž. 

 

 

                                                                                                                                                                                                                         J W

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz