Spanilou jízdou jsme se odměnili za letošní úspěšnou sezonu

30.07.2018 15:52

Spanilou jízdou jsme oslavili veleúspěšnou sportovní sezonu. Tradice byla znovu naplněna : byli jsme vidět, slyšet, přežili a dokázali, že se umíme bavit. 

 Účastníci Spanilé jízdy 2018: Zleva stojí Honza Tvrdý, Milan Kruliš, Ferda Nečekal, Honza Wolf, Jolča a Marcela Nečekalová, Eva Kadlecová, Dan Hrachovec, Tomáš Bureš, Radek Dvořák a Pavel Novák.

 

  Léto 2018 pro náš klub znamená zlaté léto. Podařilo se nám dosáhnut vítězství v 1. i 2. lize, stejně jako v roce 2012. Tenkrát jsme na počest této události uspořádali Spanilou jízdu po okolí Chebu se zastávkami v občerstvovacích stanicích. Původně recesistická akce se setkala s příznivým ohlasem a často byla vzpomínána jako povedené odpoledne s nevšedními zážitky. Když se letos na jaře podařilo našim týmům v první i druhé lize uspět a vyhrát své soutěžní ročníky, ihned probleskly vzpomínky na rok 2012 a všem to došlo. Spanilá jízda znovu ožije a oranžový peloton se znovu rozjede. 

   Termín 28. července byl ideálním a vlastně jediným volným víkendem vzhledem k náročnému programu v Chebu. Vždyť hned následující den již měla naplánovaný příjezd první reprezentační výprava na nadcházející Mistrovství světa juniorů, které se uskuteční právě v Chebu. Od původního záměru jet ve stopách původní Spanilé jízdy jsme nakonec ustoupili. V současném vražedně tropickém počasí by se z příjemné a pohodové akce mohla stát jízda o přežití. Itinerář jsme upravili a zkrátili na polovinu, takže trasa měřila jen 10 km a to bylo přijatelné i milosrdné pro všechny účastníky. Navíc nás na závěr Spanilé jízdy čekalo na minigolfu ještě klubové posezení a občerstvení na počest našeho barážového úspěchu na Mistrovství ČR v Rakovníku.

   Na start se ve 14:30 postavilo 9 nadšenců tvořící Oranžový peloton, který se zadní bránou vydal směrem na Stein, kde čekala na účastníky první občerstvovací stanice. Hned za hrází bylo jasné, že letos to bez defektu nebude. Honza Wolf se na téměř prázdném kole došplhal na Stein, kde by pro něj normálně Spanilá jízda musela končit. Zásluhou Pavla, Milana a Radka se však ukázalo, že máme perfektní servisní tým a po odstranění defektu se mohlo pokračovat s minimálním spožděním. Druhý úsek byl již příjemnější a čekal nás sjezd do Poohří, kde jsme po levém břehu Krajinky dojeli do KC Svoboda, kde byla občerstvovací stanice č. 2. Následující úsek nás dovedl do stanice č. 3, která byla U Krále. Po dosažení trojky jsme již věděli, že máme vyhráno - dál už nepojedeme do kopce. Přeci jen byli mezi námi i jezdci, kteří před jízdou museli své stroje zbavit pavučin. Přes náměstí jsme sjeli ke Špalíčku, kde se k nám připojilo koloběžkové duo Eva s Jolčou a zde vznikla společná osedlaná fotka. 

   Další úsek nás již směroval k cíli a čekala nás občerstvovací stanice č. 4 Krajinka. Příjezd oranžového pelotonu neunikl pozornosti organizátorům zábavní akce a byli jsme požádáni o účast v jedné z nabízených disciplín. Výzvu jsme přijali a postavili se i na start vložené soutěže. V té jsme zásluhou přirozené improvizace a povedeného střídání uspěli a znovu mohli osedlat kola k závěrečné stanici č. 5 Říční terase. Odtud následoval závěrečný dojezd na minigolf a zdárné dokončení Spanilé jízdy. kterou se nám podařilo zakončit za 2 hodiny. 

   Všichni účastníci tohoto sobotního odpoledne zaslouží poděkování, že byli ochotni cedit pot pro dobrou věc. K žádným újmám však nedošlo. Při převažování se ukázalo, že zásluhou pitného režimu jsme udrželi rovnováhu, většinou však několika dekagramový nárůst tělesné hmotnosti :). Spanilá jízda 2018 je tedy již minulostí a kdy bude následující ? Přeci tehdy, až se zas podaří naplnit dva základní předpoklady - získat double.

 

                                                                                                                                                                                                                   H  W

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ MG Cheb, z.s. Břehnická 19
Cheb
350 02
+420 722 240 879
OTEVŘENO KAŽDÝ ROK:

vždy od 1.dubna. - 30.září

Po - Pá :        14:00 - 20:00

So :                12:00 - 20:00

Ne a svátky : 13:00 - 20:00

Za nepříznivého počasí zavřeno.

 

Více informací o minigolfovém areálu.

Facebook

Adresa areálu: Břehnická 19, Cheb -> lokalizace v Mapy.cz